Klaipėdoje startavo „Burbuliatorius“

Pirmadienio vakarą gausus būrys klaipėdiečių rinkosi pūsti burbulų. Būtent šiandien prasidėjo šeštoji pilietinė iniciatyva „Burbuliatorius“. Kaip ir kasmet vasarą miestelėnai, apsiginklavę muilo burbulų indeliais, rinkosi Atgimimo aikštėje.

Pirmadienį 18.30 prasidėjusi akcija tęsis visą vasarą. Tokiu pat laiku ir toje pačioje vietoje susitikti gyventojai kviečiami kas antrą pirmadienį. Kitas artimiausias „Burbuliatoriaus“ susitikimas – vyks birželio 9 ir 23 d.

Smagi akcija rengiama ne tik uostamiestyje bei kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Visą vasarą kas antrą pirmadienį burbuliuoja ir užsienio šalys.

Prie iniciatyvos jau prisijungė Jungtinės Karalystės ir Skandinavijos miestai, šiais metais prie „burbuliuojančių“ miestų pirmą kartą prisijungia Barselona.

Akcijos rengėjai pasakojo, kad užsienio miestuose „Burbuliatorius“ dažniausiai inicijuojamas Lietuvos piliečių, kurie kadaise dalyvavo Lietuvos burbulų šventėje.

Nuotaikinga pilietinė akcija siekia atgaivinti viešąsias erdves ir paskatinti miestelėnus plėtoti nekomercinio laisvalaikio scenarijus.

Pastebima, kad vietos, kuriose kiekvieną vasarą burbuliuoja „Burbuliatorius“ vis labiau mėgiamos gyventojų, dažnas čia užsuka ir renginiams nevykstant.

„Labai smagi akcija, ypač su vaikais smagu ateiti, kai geras oras, linksmai praleidžiame vakarą“, – susižavėjimo „Bubuliatoriumi“ neslėpė su dukra burbulus pūtusi klaipėdietė Jurgita.

Moteris pasakojo, kad akcijoje dalyvauja jau antrus metus ir planuoja į Atgimimo aikštę atskubėti ir birželio 9-ąją.

Vasariškos akcijos atidaryme pirmadienį lankėsi ne tik klaipėdiečiai, bet ir čia viešintys gyventojai.

„Vilniuje stengiamės kasmet dalyvauti ir kai sužinojome, kad „Burbuliatoriaus“ atidarymo dieną būsime Klaipėdoje, tai iškart susižinojome, kur yra Atgimimo aikštė ir ar susitikimo laikas toks pat. Kas antrą savaitę susitikti mieste tam, kad pūstum burbulus jau tapo tradicija“, – šypsodamasi bėrė vilnietė Inga.

Šešerių metų klaipėdietis Juras tikino, kad pūsti burbulus labai smagu, nes dažnai Atgimimo aikštėje sutinka ir savo darželio draugus.

Vaikai tikino, kad burbulų Klaipėdoje nepaliaus pūsti net ir tada, kai bus dideli, kaip jų tėčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.mhv

.mhv portretas
Liepu gatveje kasdien muilo burbulus pucia... :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių