Klaipėdiečius suvienijo Atvelykio šventė Sąjūdžio parke

Sekmadienį mažieji klaipėdiečiai, vedami tėvų ir senolių, skubėjo į Sąjūdžio parką, kur vyko pavasarinė Atvelykio šventė. Gyventojai įsitraukė į įvairias pramogas: rideno kiaušinius, leido aitvarus, vaišinosi šiltais gėrimais.

Prisiminė papročius

Į tradicinį renginį sugužėjo didžioji dalis pietinėje miesto dalyje gyvenančių klaipėdiečių. Skambant muzikai mažieji bendruomenės nariai pasitiko jiems skirtas pramogas – šokinėjo ant batuto, dalyvavo paspirtukų lenktynėse, piešė.

Nebuvo pamiršti ir senieji papročiai. Vaikai kartu su tėveliais margino velykinius kiaušinius bei dalyvavo jų ridenimo varžybose.

Aštuntą kartą mažąsias Velykėles uostamiestyje organizavo ir geros nuotaikos užtaisą miestiečiams padovanojo Liberalų Sąjūdis.

Šventės – ne tik centre

Į šventę atskubėjęs jo vadovas Eligijus Masiulis pasakojo, jog pagrindinė susibūrimo idėja – skatinti bendruomeniškumo jausmą bei atgaivinti tarp Varpų ir Laukininkų gatvių esantį Sąjūdžio parką.

Jo žodžiais, gerai leisti laiką galima ne tik miesto centre, bet ir jo pakraščiuose.

"Negali visi renginiai, skirti miestiečiams, vykti tik Teatro aikštėje ar Kruizinių laivų terminale. Anksčiau Sąjūdžio parkas merdėjo, nes jo infrastruktūra buvo labai menkai išvystyta. Visai suprantama, kad tuščia lauko plynė gyventojams nebuvo patraukli. Todėl pamanėme, kad tokią didelę erdvę galima puikiai išnaudoti pietinės miesto dalies gyventojų laisvalaikiui ir pramogoms", – sakė E.Masiulis.

Anot pašnekovo, įvairūs kultūriniai renginiai, bendruomenių šventės ir pasibuvimai gali vykti decentralizuotai įvairiuose uostamiesčio mikrorajonuose.

Laukia pokyčiai

"Džiaugiuosi, kad buvusi apleista vieta tampa gyvybingesne. Viliuosi, kad Klaipėdos savivaldybė įgyvendins numatytus planus, ir parkas toliau bus tvarkomas, čia atsiras dar suoliukų, tinkamas apšvietimas, dviračių takai. Kuo daugiau tokių erdvių miegamuosiuose rajonuose, kur labai mažai veiklos, tuo kokybiškesnis klaipėdiečių poilsis", – įsitikinęs Liberalų Sąjūdžio vadovas.

Planuojama, kad artimiausiu metu Sąjūdžio parkas bus apsodintas medžiais. Taip pat atsiras jaunuomenės laisvalaikiui skirtas riedlenčių parkas.

"Svarbu, kad jaunuoliai laisvą laiką leistų ne daugiabučių laiptinėse, o tam skirtose pramogų aikštelėse", – įsitikinęs pašnekovas.

Jau ne vienus metus tarp sostinės ir uostamiesčio gyvenantis parlamentaras užsiminė jaučiantis nostalgiją Laukininkų mikrorajonui. Pats jame augęs apie 13 metų, puikiai supranta, jog jauniesiems klaipėdiečiams čia nėra ką veikti. Todėl per kelerius metus pietinei miesto daliai ketinama įnešti pokyčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fui

fui portretas
per rengini vaikams krautis sau politini kapitala dalinant savo partijos atributika manau vaiku teisiu apsaugos tarnyba turetu susirupinti ar jaunoms vaiku galvoms dedziu liberalu reklama nedaro neigiamos itakos....

Baisu

Baisu portretas
kaip mokam džiaugtis gerais renginiais

matom kaip jie tvarko

matom kaip jie tvarko portretas
prie rimi, taikos pr.101 , nuimineja trinkeles ir deda naujas ,ot ukiskai daro , kazkokios trinkeliu autostrados, kam tokius plotus trinkeliuoja , geriau isdetu kur isvis nera
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių