Jūros dovanos neringiškio rankose virto skulptūromis

  • Teksto dydis:

Nidoje penktadienį lankytojams duris atvers neringiškio menininko Vytauto Juozo Kavaliausko medžio skulptūrų paroda.

Neringos muziejai kviečia pamario gyventojus ir svečius į menininko V.J.Kavaliausko medžio skulptūrų parodos „Skulptūros“ atidarymą, kuris vyks gegužės 5 d. 17 val. Kuršių nerijos istorijos muziejuje (Pamario g. 53, Nida).

Ši paroda tokiu lakonišku ir simboliniu pavadinimu ragins visus įsiklausyti į jūros dovanų – „laiškų“ eilutes, įrėžtas medžio kūne, kurias skulptorius jautriai ir sąmojingai bando mums iššifruoti. Visos parodos skulptūros sukurtos ypatingo dueto – jūros ir V.J.Kavaliausko rankų.

Neringoje gyvenantis V.J.Kavaliauskas pasirinko savitą kūrybos kelią: vaikšto jūros pakrante ir renka po audrų į krantą išmestus medžio gabalus – savotiškus „laiškus“. Jų keliones ir istorijas liudija randai, lūžiai, gilios raukšlės, nugludintos formos – užkoduotos „laiško“ eilutės.

Vėliau, ilgai žvelgdamas į kiekvieno jūros padovanoto medžio kūną, panirdamas į bendravimą su juo, menininkas bando perskaityti atplukdytą žinią: vietomis atsargiai nuimdamas apnašas, tobulindamas jūros druskos prisodrintą medžio „rūbą“. Kartais jūros „laiškų“ formos modeliuojamos, kartais paliekamos pirmapradės, taip bandant atskleisti „pamatytą“ skulptūros visumą, jos prigimtį, spalvas, tekstūros grožį ir įvairovę.

Paroda bus eksponuojama iki birželio 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Negali patiketi,paspaudziau ,naujausios, skaitau ir netikiu,parasyta,05.14 d.paroda vyks geguzes 5 d.skulpturu paroda Neringos muz.O siandiena jau rugpjucio 5 d.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių