Jaunystė ir artistiškumas grįžta į Klaipėdos koncertų salę

  • Teksto dydis:

Į Klaipėdos koncertų salę kitą savaitę grįš jaunųjų artistų komanda „Artistico“, vadovaujama smuikininkės Dalios Dėdinskaitės ir violončelininko Glebo Pyšniako.

Ansamblis skaičiuoja dar tik trečius gyvavimo metus, tačiau jau spėjo palikti gerą įspūdį klausytojams ir muzikos kritikams. Darsyk įvertinti jų muzikavimą bus galima spalio 18 d. 18.30 val. ansamblio koncerte „Jaunatviški ir artistiški II“.

Visi ansamblio atlikėjai yra labai artistiški. Kiekvienas iš jų tiesiog trykšta energija, entuziazmu ir atsidavimu muzikai, todėl „Artistico“ išsiskiria ypatingu spalvingumu bei profesionalumu. Jame muzikuoja Dalia Dėdinskaitė (pirmasis smuikas), Benas Gocentas (antrasis smuikas), Ugnė Petrauskaitė (pirmasis altas), Viktė Rimšaitė (antrasis altas), G.Pyšniakas (pirmoji violončelė), Gintarė Kaminskaitė (antroji violončelė) ir Simona Zajančiauskaitė (fortepijonas).

Ansamblio meno vadovai, neseniai baigę studijas Austrijoje, dabar dirba Klaipėdos kamerinio orkestro koncertmeisteriais ir vysto plačią koncertinę veiklą šalyje bei už jos ribų. Dalia ir Glebas savo asmeniniu pavyzdžiu įkvepia jaunuosius kolegas, todėl kolektyvas stebina darna ir tarpusavio dėmesingumu.

Pirmoje koncerto dalyje skambės smuiko, alto ir violončelės duetams su fortepijonu skirti meistriškumo reikalaujantys virtuoziniai kūriniai, kuriuos parašė M.Ravelis, C.Saint-Saensas, J.Brahmsas, G.Faure ir S.Tsintsadzė.

Didžiausias programos kūrinys – visų styginių pajėgas suvienysiantis P.Čaikovskio sekstetas „Florencijos suvenyras“. Tokį pavadinimą kompozitorius pasirinko neatsitiktinai – pagrindines kūrinio temas jis pasižymėjo lankydamasis Florencijos mieste Italijoje.

Meno vadovų nuomone, „visi „Artistico“ atlikėjai yra labai ryškūs ir charizmatiški, o susibūrę į vieną ansamblį maloniai nustebina kiekvieną muzikos mėgėją“. Tikėtina, kad ir koncerto  „Jaunatviški ir artistiški II“ publika taip pat liks maloniai nustebinta.


Šiame straipsnyje: ansamblis ArtisticoArtistico

NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
O kur ir kodėl jaunatviškumas ir artistiškumas iš koncertų salės buvo dingęs?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių