Panemunės šile iškelta per 100 naujų inkilų

Aktyvioji gamtos mylėtojų organizacija „Mes darom” sukvietė daugiau nei 150 entuziastų iškelti grįžtantiems paukščiams inkilus.

Susiskirstę mažomis grupelėmis akcijos „Paukščiai grįžta į namus III” dalyviai šeštadienį pabiro po Panemunės šilą. Jiems talkino ugniagesiai, kurie kėlė kopėčias ir tvirtino inkilus medžiuose.

Ornaizatoriai atsivežė 15 jų pagamintų ir „Mes darom” ženklu pažymėtų inkilų. Maloniai nustebino ne tik susirinkusiųjų gausa, bet ir tai, kad didžioji dalis dalyvių atsinešė pačių pagamintus inkilus.

Pirmokas Ernestas pirmą kartą dalyvavo tokiame renginyje. Vaikas nedrąsiai linksėjo galvą, paklaustas, ar jam patinka renginys. Jis tikisi, kad jo inkile apsigyvens žvirblis. Tačiau tėtis patikslino, kad jų gamintas inkilas skirtas zylėms. Jis išardomas, kad būtų galima išvalyti.

Moksleivius dalyvauti akcijoje paragino jų klasės mokytoja, kuri išdalino inkilo brėžinius. Vaikams su tėvelių pagalba teliko juos pasigaminti.

„Be jokios abejonės, mūsų iškeltuose inkiluose apsigyvena pauščiai. Akcijos ženkelio nuotraukoje ir yra užfiksuotas mūsų inkile gyvenantis paukštelis”, – džiaugėsi organizatorius Nemunas Tumavičius.

Praėjusių metų pavasarį vykusioje akcijoje buvo iškelta daugiau nei 200 inkilų, atitinkančių visus standartus. Dalyvavo apie 250 žmonių iš įvairaus amžiaus grupių, buvo bendradarbiauta su girininkais ir ornitologais.

Akcijos „vinimi“ minimas prieš keletą metų iškeltas inkilas su įmontuota vaizdo kamera, kurios dėka žmonės galėjo stebėti paukščių gyvenimą inkile. Tai sulaukė ypač didelio žiniasklaidos dėmesio.


Šiame straipsnyje: pavasarisinkilasinkilai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
labai garbingi darbai tik va pavadinimas atrodo neteisingai, iškart pamaniau kad iš šilo iškelti inkilai, o pasirodo sukelta į medžius .

aurimas

aurimas portretas
malonu skaityti...tikrai geras darbas nuweiktas...pagarba wisiems prisidejusiems.

Nemunas

Nemunas portretas
Laba diena, straipsnyje pilna grubių klaidų. Kreipėmės el. paštu. Prašome reaguoti. Organizatoriai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių