Teisingumo ministerija įsitraukė į „Niklitos“ bylą prieš R. Kazėnienę

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerija trečiojo asmens teisėmis įtraukta į civilinę bylą dėl pažeistos bendrovės „Niklita“ dalykinės reputacijos, kurioje atsakovė – buvusi Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Kazėnienė.

„Mūsų pareiga yra padėti principingiems ir sąžiningiems asmenims, atskleidusiems negeroves įkalinimų įstaigų sistemoje, padėti teisinėmis priemonėmis apsiginti ir įrodyti tiesą. Todėl ir nusprendėme dalyvauti šios bylos nagrinėjimo procese ir palaikyti R. Kazėnienės pusę,“ – ministerijos pranešime sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Prašymą teismui dalyvauti šioje byloje trečiojo asmens teisėmis pateikė pati Teisingumo ministerija.

Pernai pavasarį tuo metu Kauno tardymo izoliatoriaus buhaltere dirbusi R. Kazėnienė pranešė apie pažeidimus šioje įstaigoje. Po to vykusio tarnybinio patikrinimo metu atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, o po tyrimo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Mūsų pareiga yra padėti principingiems ir sąžiningiems asmenims, atskleidusiems negeroves įkalinimų įstaigų sistemoje, padėti teisinėmis priemonėmis apsiginti ir įrodyti tiesą.

Dalį pažeidimų patvirtino ir pačios Teisingumo ministerijos, taip pat Viešųjų pirkimų tarnybos bei Valstybės kontrolės atlikti tyrimai.

R. Kazėnienės pateiktoje informacijoje figūravusi bendrovė „Niklita“ civilinėje byloje teigia, kad R. Kazėnienės teiginiai neatitinka tikrovės ir reikalauja šią informaciją viešai paneigti bei atlyginti 5 tūkst. eurų įvertintą žalą įmonei bei tūkstančio eurų žalą jos savininkui Valdui Kuktai.

Pernai pabaigoje po tarnybinio patikrinimo dėl nuteistųjų maitinimo paslaugų pirkimo Marijampolės ir Alytaus pataisos namuose Kalėjimų departamentas paskelbė siūlantis nutraukti sutartį su bendrove „Niklita“, nustačius, kad procedūros vykdytos pažeidžiant viešųjų pirkimų įstatymą, o laimėtojas nustatytas neteisėtai.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), patikrinusi 2015 metų įmonės „Niklita“ laimėtą pirkimą Kauno tardymo izoliatoriuje, nustatė, kad vienintelis „Niklitos“ akcininkas V. Kukta yra galimai susijęs su buvusiu izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėju Pranu Vaškiu. Pastarasis buvo Kauno tardymo izoliatoriaus viešųjų pirkimų komisijos narys ir pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip pat kauniete

Taip pat kauniete portretas
Saunuole Rasa Kazeniene,drasi,sazininga ir ryztinga.Kad visi valdzioje sedintys tokie butu,musu salis iskart atsigautu..

kaunas

kaunas portretas
luksime rezultatu ar istikruju naujasis ministras ives kazkokia tvarka ar tik truputeli papudruos linkiu sekmes kazenenei aisku kaikam jinai kaip asaka gerkleje bet dabar atgal kelio nera vistiek tures kazka daryti o tokis kaip kukta aferistus i kalejima

Kaunas

Kaunas portretas
Saunuole .Laikykis.Teisingi zmones su tavimi.Rasyjk,kad zinotume kas ir kaip baigsis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių