Sprogusi vilkiko padanga virto ekologine nelaime

Ties Karmėlava sprogusi vilkiko padanga nubloškė sunkiasvorę transporto priemonę ant saugumo salelės. Keičiant padangą vairuotojas užkliudė kuro baką, todėl į gruntą išsiliejo didelis kiekis teršalų.

Apie pietus link Karmėlavos važiavusio vilkiko vairuotojo kelionę sutrukdė sprogusi padanga. Dėl jos vilkiką sumėtė, šio priekaba susikryžiavo, sunkvežimis užlėkė ant saugumo salelės ir rėžėsi į atitvarus. Laimei, vairuotojas ir kiti eismo dalyviai nenukentėjo.

Tačiau vairuotojui siekiant pasikeisti susprogusį ratą, buvo pradurtas kuro bakas ir į gruntą išsiliejo didelis kiekis naftos produktų. Kauno aplinkos apsaugos agentūros specialistas Remigijus Geležauskas patikino, jog įvykio vietoje darbuojasi tiek Kauno, tiek Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai.

„Kuras išsiliejo ne ant kelio, o tik ant žalios vejos. Čia yra molinga vieta, todėl kuras bus susiurbtas, tačiau negalime pasakyti, kiek tiksliai degalų išsiliejo į gruntą, tačiau viską likviduosime“, - iš įvykio vietos pranešė aplinkosaugininkas.

Į vilkiko kuro baką telpa nuo 700 iki 1200 litrų degalų, todėl į žemę galėjo išsipilti apie toną degalų. Grunto valymo darbus stebėjęs R. Geležauskas sakė, kad viską išvalyti trukdo nepatrauktas vilkikas. Kai tik šis bus nutemptas į kitą vietą, gelbėtojai galės tinkamai sutvarkyti avarijos vietą.

Dėl vilkiko avarijos eismo spūsčių nesusidarė ir vairuotojai gali nelaimės vietą aplenkti pirmąja eismo juosta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O tie degalai prieš tai nebuvo parduoti?..

pasirinkimas

pasirinkimas portretas
Totalus lietuvos nevykelis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių