Kaune bus teisiamas 72 nusikaltimus įvykdęs latvis

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismui planuojama perduoti bylą, kurioje Latvijos pilietis kaltinamas Lietuvoje įvykdęs 72 nusikaltimus.

Rygos gyventojas kaltinamas įvykdęs 27 vagystes iš privačių gyvenamųjų namų. 43 metų vyrui taip pat pateikti įtarimai dėl svetimo turto gadinimo, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimo ir sukčiavimo, penktadienį pranešė Kauno apskrities policija.

Pernai liepą, bendradarbiaujant su Interpolo Estijos biuru, Kauno policija nustatė, kad nusikaltimus gali vykdyti Rygoje gyvenantis Latvijos pilietis.

Pareigūnai šį asmenį sulaikė po įvykdytos vagystės rugpjūčio 4 dieną Kauno rajone. Vykdant nusikaltimus, buvo naudojamas automobilis BMW, kuriame įtariamasis gyveno, laikė nusikaltimų įrankius, drabužius. Automobilis buvo užfiksuotas vagysčių vietose.

Įtariamasis Latvijoje jau daug kartų teistas dėl vagysčių, oficialiai beveik niekada nedirbo. Vagystės nuo 2015 metų iki sulaikymo dienos buvo vykdytos Šiaulių, Panevėžio, Vilniaus ir Kauno apskrityse.

Policija nustatė, kad nusikalstamų veikų darymo metu visada buvo naudojamos pirštinės, o į gyvenamąsias patalpas patekta naudojant grąžtą – pragręžiant lango ar durų rėmus ir vėliau savadarbiu atsuktuvu atkabinant užrakto mechanizmą.

Nors įtariamasis savo pėdsakus itin slėpė, nusikalstamos veikos atliktos įžūliai, nevengiant vaizdo kamerų bei braunantis į namus tuo metu, kai juose būdavo gyventojai.

Įvykdytų nusikalstamų veikų metu buvo vagiami nedideli daiktai: pinigai, banko kortelės, įvairūs juvelyriniai dirbiniai, vaizdo fiksavimo technika, mobilieji telefonai. Banko kortelėse esančius pinigus bandyta neteisėtai pasisavinti net ir neradus banko prisijungimo duomenų. Vyras bandydavo atspėti banko kortelės PIN kodą, tačiau visais atvejais toks lėšų pasisavinimas likdavo nesėkmingas – kortelę bankomatas užblokuodavo.

Už vagystes Latvijos piliečiui gresia laivės atėmimas iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: vagisvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių