R. Jakštys bus teisiamas dėl naujų nusikaltimų: birželį jam skirtas įkalinimas dar neįsiteisėjo

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai šią savaitę perdavė teismui dar vieną skandalingojo jaunimo mentoriaus Remigijaus Jakščio bylą dėl jaunesnių negu šešiolikos metų asmenų tvirkinimo. Nors birželio pradžioje jis jau buvo pasiųstas už tokį nusikaltimą keliems metams už grotų, šis nuosprendis neįsiteisėjo, nes buvo apskųstas. O skundas lig šiol neišnagrinėtas, nes yra pagrindo įtarti, kad nuteistasis su savo gynyba specialiai tai vilkina, nes net trys jų skundo nagrinėjimui numatyti posėdžiai neįvyko dėl jų kaltės. O ketvirtojo posėdžio metu, kai galų gale šis skundas pradėtas garsinti, mėginta nušalinti ir jį nagrinėjančią teisėjų kolegiją.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, naujojoje R. Jakščio byloje, remiantis nukentėjusiųjų bei liudytojų apklausomis, 2018 metų lapkričio – 2020 metų vasario mėnesiais jis galimai padarė seksualinius nusikaltimus  prieš dar tris nepilnamečius.

Žinomam mentoriui bei moksleivių kelionių į užsienį organizatoriui R. Jakščiui šioje byloje pareikšti kaltinimai dėl trijų nusikalstamų veikų, už kurias gresia laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams, kurie nagrinėjo ir ankstesnes R. Jakščio bylas už nusikaltimus nepilnamečių seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui.

Vienoje iš jų po didelį atgarsį sukėlusių balandžio 12-osios įvykių Pasimatymo akligatvyje, kai R. Jakščio nuomoto kotedžo slėptuvėje buvo aptiktas nepilnametis, su kuriais jam buvo uždrausta bendrauti, prieš kelis metus už tokio amžiaus asmenų tvirkinimą R. Jakščiui skirtas laisvės apribojimas buvo pakeistas į 90-ies parų areštą. Tačiau, kol R. Jakštys jį atliko, nespėjo įsiteisėti birželio pradžioje jam už tokius pačius nusikaltimus jau skirta trejų metų ir vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmė. Visa laimė, kad iki šio nuosprendžio įsiteisėjimo R. Jakščiui buvo palikta po minėtų įvykių Pasimatymo akligatvyje uždėta apykojė.

Šios vėl prireikė, paleidžiant skandalingąjį jaunimo mentorių rugsėjo viduryje, baigus atlikti minėtą arešto bausmę pirmojoje jo byloje. Nors R. Jakščio bei dviejų jo advokatų skundą dėl apskųsto nuosprendžio antrojoje šio nepilnamečių tvirkintojo byloje gavęs Kauno apygardos teismas ir buvo suplanavęs šio paleidimo išvakarėse posėdį. Šis neįvyko dėl R. Jakščio advokatų užimtumo.

Po to dar du posėdžiai, planuoti spalį ir gruodį, neįvyko dėl mįslingų pačio nuteistojo ligų.

Prieš kelias savaites pavyko pradėti garsinti minėtą skundą tik ketvirtuoju bandymu, nors R. Jakščio advokatai ir bandė nušalinti jį nagrinėsiančią teisėjų kolegiją.  

Kitas teismo posėdis numatytas jau tarpušvenčiu, dar vienas planuojamas sausio pabaigoje. Žodžiu, ar iki nuosprendžio, kuriuo buvo įkalintas keliems metams, metinių R. Jakštys pagaliau atsidurs už grotų, neaišku.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kastruoti tokius ir problema bus išspresta.....

Algis

Algis portretas
Vaikučiai, būkite atsargūs - jūsų visur tyko iškrypėliai!

SS

SS portretas
Jie toks atsidurtu pusiaukeles namuose prie mokyklos/?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių