Vienodi stotelių pavadinimai kvailina keleivius

Kauniečiai skundžiasi, kad jau ilgą laiką juos klaidina vienodai pavadintos autobusų stotelės. Savanorių prospekte dvi netoli viena kitos esančios stotelės vadinasi lygiai taip pat – „Kalniečių poliklinika“.

„Beveik kasdien tenka keliauti 16-tu autobusu, kuris važiuoja nuo Muravos pusės Savanorių prospektu. Jau ne pirmus metus stebiuosi, kodėl dvi stotelės turi tuos pačius pavadinimus, negi trūksta naujų?“, – stebėjosi į redakciją paskambinęs Alfredas.

Stoteles skiria maždaug 300-400 metrų, todėl per klaidą anksčiau iš autobuso išlipusiems žmonėms tenka kulniuoti toliau, nei tikėjosi.

„Ne kartą mačiau, kad vyresnio amžiaus moterys išlipa anksčiau, manydamos, kad jau atvažiavo prie Kalniečių poliklinikos. Tik vėliau apsižiūrėjusios jos supranta, kad reikėjo pavažiuoti dar vieną stotelę“, – kasdienę situaciją nupasakojo vyras.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras nustebo, kad pavadinimai klaidina miestiečius.

„Šios stotelės yra išdėstytos prie Savanorių pr. ir Kovo 11-osios gatvės sankryžos. Anksčiau autobusai stodavo tik vienoje stotelėje, tačiau dalis keleivių, atvykusių nuo Karmėlavos pusės, nori išlipti anksčiau, todėl dabar autobusai stoja ir prieš sankryžą, ir už jos. Taip žmonėms patogiau“, – sakė P.Keras.

Jis neneigia, kad identiški pavadinimai gali klaidinti, tačiau abejoja, ar verta keisti padėtį.

„Tie, kas nuolat važiuoja, žino, kur yra Kalniečių poliklinika ir išlipa tinkamoje stotelėje. Ne visi autobusai stoja abiejose sankryžos pusėse, todėl geriau palikti pavadinimus“, – įsitikinęs valdininkas.

Jo teigimu, panaši situacija yra Savanorių ir Taikos prospektų sankryžoje. Iš visų sankryžos pusių viešojo transporto stotelės pavadintos taip pat – „Kauno aklųjų ir silpnaregių centras“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

t

t portretas
jau ne pirmus metus ,gerai skamba, kaip mus laiko valdzia kauno baisu ,ar bus kada tvarka kaune ,ha ha manau ne.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Jeigu idiotas, islaikomas mokesciu moketoju pinigais, viesai pateisina savo ir savo klapciuku padaryta nesamone - toki reikia mest is darbo be iseitines kompensacijos.

Chaaaachacha

Chaaaachacha portretas
Manau tie pavadinimai tik tam, kad kaip bulvė raudona lupyna, mėlyna, ar "balta"- vistiek jos vidus arba baltas, arba geltonas :)) Dar geriau jei klausaisi kudakuojančio's stotelių pranešėjo's, išvis klaidina. Jau pradėjus važiuot -pasako kokia bus kita, o balselis kaip prispausto slieko su užkimšta nosim... žodžiu pasakė kad bus jau šaukštai po piet, ir važiuok durniau, pareisi, ne kur dingsi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių