Svarbu daryti tai, kuo tikime (Metų kaunietės rinkimai)

  • Teksto dydis:

Baigiame pristatyti projekto „Metų kaunietė“ dalyves. Visos jos vertos ypatingos pagarbos ir dėmesio.

03. Deimantė Bukeikaitė – vienos iš didžiausių nacionalinių nevyriausybinių organizacijų „Lietuvos Caritas“ generalinė sekretorė, kartu su komanda teikianti kasdienę pagalbą vienišiems senjorams, vaikams, šeimoms, kitiems sunkumų patiriantiems, aktyviai bendradarbiavo ieškant sprendimų per pandemiją, dėl nelegalių migrantų, dėl pagalbos nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms.

„Žavi neribotos žmonių galimybės rūpintis vieniems kitais. Žmogui reikia žmogaus, o gyvenime gana dažnai nutinka, kad ne tik džiaugsmo akimirkomis tenka (pasi)dalyti. „Caritas“ man kiekvieną dieną ir yra tai“, – kalbėjo D. Bukeikaitė.

Kiekviena jos diena kupina gyvenimiškų situacijų, istorijų, atradimų ir praradimų. „Yra monotoniškų dalykų, tačiau kiekvieną dieną susiklosto ir neplanuotų situacijų, kai leidiesi į pagalbos vieni kitiems nuotykį. Ne viskas lengva, paprasta, žmonių gyvenime vyksta daug skaudžių dalykų, tačiau susitelkimas, noras padėti ir prisidėti suteikia jėgų ir galimybių. Dėkoju už kiekvieną sutiktą žmogų ir kasdien mokausi, treniruoju savo širdį būti dar labiau atviresnę, pastabesnę“, – sakė kaunietė.

Sunkiausia susidurti su itin sudėtingomis žmonių gyvenimų situacijomis, kuriose daug skausmo, nevilties, netekties ir vienišumo, kai žmonės kenčia, netenka, praranda.

„Kaskart noriu ir ieškau būdų įžiebti viltį ir šviesą aplinkoje. Labai dažnai žmonėms trūksta tiesiog išklausymo, buvimo, priėmimo. Į visus sunkumus (ir asmeniniame gyvenime, ir darbe) žiūriu kaip į pamokas ir galimybes, iš kurių galima mokytis. Nuolat sau ir kitiems kartoju: kai negali pakeisti situacijos – keisk požiūrį“, – teigė D. Bukeikaitė ir atkreipė dėmesį, kad sunkumai ne tokie sunkūs, kai esi ne vienas.

Žmogui reikia žmogaus, o gyvenime gana dažnai nutinka, kad ne tik džiaugsmo akimirkomis tenka (pasi)dalyti.

Visoms kaunietėms ji linki tikėti tuo, ką daro, ir daryti tai, kuo tiki. „Taip pat kasdien bent vienai moteriai savo aplinkoje padovanoti komplimentą, padėkoti už kažką, padrąsinti ar tiesiog pasidžiaugti jos draugija, apkabinti. Moters palaikymas moteriai yra itin didelė jėga ir stiprybė. Palaikykime vienos kitas, džiaukimės vienos dėl kitų ir didžiuokimės savimi ir kitomis moterimis aplinkui. Nuveikime kažką kartu dėl kitų“, – ragino kaunietė.

Anot jos, Kaune daug gražių, mielų akiai ir širdžiai vietų. Gyvenimo Kaune pradžią ji sieja su Trijų mergelių tiltu, nes ta vieta jungia du krantus. Vėliau atrado Pelėdų kalną, kuris iki šiol išlieka kažkiek paslaptinga ir neįprasta vieta. „Su žmonių gyvenimais man labai asocijuojasi Santaka ir tos dvi tekančios upės, kurios prieš tai – atskirai, paskui – kartu. Ir, žinoma, Arkikatedra – savo didingumu, slėpiningumu ir grožiu sielos akims“, – vardijo D. Bukeikaitė.

16. Rūta Klimašauskienė – aktyvi šaulė, Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios (Kauno apskr.) rinktinės 212-osios kuopos būrio vadė, trijų vaikų mama, socialinių mokslų daktarė, komandų psichodinamikos specialistė, žmogiškųjų išteklių valdymo įmonės HR KODAS bendraįkūrėjė, Mokslo, išradimų ir inovacijų kategorijoje įtraukta į 100 Lietuvos moterų sąrašą, aktyvi Kauno verslo moterų tinklo narė, prisidedanti prie verslumo skatinimo ir stiprinimo Kauno regione.

Abi veiklos kaunietės gyvenime užima labai reikšmingą vietą. „Matau didelę savo darbo prasmę. Padedu komandoms atrasti sprendimus, kaip geriau susikalbėti, konstruktyviau spręsti konfliktus, kaip sustiprinti komandos efektyvumą, sukurti įtraukiantį mikroklimatą“, – pasakojo R. Klimašauskienė, viena pirmųjų Lietuvoje specialistų, kurie pradėjo taikyti neuromokslų tyrimais paremtas žmogiškųjų išteklių valdymo praktikas.

Stipri komanda – stiprus verslas.

Ją motyvuoja galimybė įgyvendinti įvairias naujoves, teigiami pokyčiai bendrovėse, kartu ir įmonių vadovų pasitikėjimas, tai, kad jie priima ir įgyvendina sprendimus, kuriuos siūlo R. Klimašauskienė. Pirmuosius rezultatus galima apčiuopti po kelių mėnesių, bet ryškesniems ir, svarbiausia, ilgalaikiams pokyčiams prireikia bent pusmečio.

„Stipri komanda – stiprus verslas. Visos komandos turi ir stipriųjų, ir silpnųjų pusių. Svarbu priimti abi šias dalis ir tai, kad nė vienas nesame tobulas, išmokti su tuo gyventi, spręsti komandoje iškylančius sunkumus. Būtent taip ir formuojasi komandos sutelktumas, pasitikėjimas vienas kitu ir gerėja rezultatas“, – kalbėjo pašnekovė.

Lietuvos šaulių sąjungoje ji įsiliejo į Pilietinio pasipriešinimo kuopą. „Daugybė žmonių, prie bendro tikslo prisidedantys nors ir kruopele, gali nuveikti didžių dalykų“, – dėstė R. Klimašauskienė.

Pilietiškumas nėra vien tik kova ginklu. Yra daugybė dalykų, ką galima padaryti ir be ginklo, nebūnant fronto linijoje. „Mes, eiliniai piliečiai, galime palaikyti ir užtikrinti valstybei svarbias, gyvybines funkcijas. Vadinasi, jeigu dirbu savivaldybėje, grėsmės akivaizdoje niekur nepasitraukiu, o toliau atlieku savo pareigas ir užduotis. Jeigu dirbu versle, pavyzdžiui, valdau kepyklėlę, grėsmės akivaizdoje toliau kiekvieną dieną kepu duoną. Tai didelis dalykas. Mes neretai klaidingai įsivaizduojame, kad būtina imtis kažkokių labai išskirtinių veiksmų. Dirbti kasdienius darbus labai svarbu tokioje kovoje“, – aiškino šaulė.

Ji turi puikų patarimą visoms Kauno moterims. „Jeigu turite tikslą, nebijokite daryti dalykų, kurie jums svarbūs, kuriais tikite, kurie atrodo reikalingi. Turėkite žmonių ar žmonių grupę, kurie jus palaiko, džiaugiasi jūsų pasiekimais, kuriems jūs svarbi tiesiog kaip žmogus“, – patarė R. Klimašauskienė.


Balsuoti galite:

• DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I. Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialią balsavimo dėžę prenumeratos skyriuje I a. 1 kuponas = 10 balsų. Esant galimybei dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

• SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1679 su tekstu „MKA XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 balsų.

• PORTALAS: kaunodiena.lt rubrikoje „Metų kaunietė“. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo sausio 25 d. iki vasario 6 d. 12 val. balsuodami išrinksite dešimt šio titulo verčiausių kauniečių. Vasario 8 d. paskelbsime dešimtuką ir tęsime balsavimą iki vasario 20 d. 12 val.

Vasario 22 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo vasario 22 d. iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją. Kovo 5–6 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 7 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto pagrindiniams rėmėjams: „Kauno tiltai“, „Bosca be alkoholio“, „Vikonda grupė“; rėmėjams „Jukata“, „Kauno grūdai“, „Heiga Group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „Mano būstas“; partneriams „Etapas Group“, „Centro kredito unija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NAPOLEONAS

NAPOLEONAS portretas
Už Rūtą Klimašauskienę

Anonimas

Anonimas portretas
2024m.-už Rūtą Klimašauskienę

Tikrai

Tikrai portretas
Žaviuosi šiomis moterimis, linkiu sėkmės ir stiprios sveikatos. Tiek išminties, sugebėjimų, pagarba.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių