Sendaikčių turguje – autentiški autobusai iš Anglijos

Į Kauną iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių traukia sendaikčių mėgėjai ir kolekcionieriai. Čia vykstančiame tradiciniame senturgyje „Laiko ratu“ jų laukia ne tik gausybė įvairiausių epochų antikvarinių daiktų, bet ir pirmą kartą Lietuvoje demonstruojami XX a. vidurio autobusai iš Anglijos.

Prekybos miestelyje „Urmas“ penktadienį prasidėjusio senturgio lankytojai gali pasigrožėti autentiškais dviaukščiais autobusais. Ekspozicijoje – 1956 m. pagamintas 50 vietų „Bristol“ modelis, 1951 m. gamybos „Leyland“, taip pat šiemet per „Hanzos“ šventę jau rodytas vienaukštis „Daimler“.

"Tai yra visame pasaulyje garsūs autobusai, neatsiejama angliškosios tapatybės dalis. Kiekvienas jų važinėjo Londono ir kitų Anglijos miestų gatvėmis. Ateityje jie bus naudojami įvairioms progoms. Vienas bus skirtas turistų ekskursijoms po Kauną“, – pasakojo prekybos miestelio atstovas Jonas Plenta.

Senturgis rengiamas jau ketvirti metai. Renginio organizatorių skaičiavimais, kiekvieną senturgio dieną jame apsilanko daugiau kaip 70 tūkst. žmonių, prekiauja apie 300 sendaiktininkų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Vokietijos.

Ant prekystalių gausu įvairių instrumentų, namų apyvokos daiktų, karinės atributikos ir netgi senovinių ginklų. Daug daiktų pagaminti prieš keletą dešimtmečių, bet yra ir siekiančių XIX ar net XVIII amžių.

Senturgis vyks visą savaitgalį, spalio 21–23 dienomis.

 



Šiame straipsnyje: sendaikčių turgussenturgis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valys

Valys portretas
Puikus autobusas. Gaila, kad neliko Smetonos laikų Kauno autobusų. Dauguma jų buvo suniokota pirmom karo dienom, kai komunistai pareigūnai su jais bėgo nuo vokiečių. Bet kokie šeši likę dar važinėjo Kaune pirmais pokario metais maršrutu Rotušė — Šančiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių