Šauniausia rajono močiutė vaikystę leido tremtyje

  • Teksto dydis:

Gražuolių rinkimai – įprastas reiškinys. Vis dėlto Kauno rajono močiutės įrodė, kad ir garbaus amžiaus žmonės gali būti aktyvūs, kūrybingi ir laimingi.

Gražuolių rinkimai – įprastas reiškinys. Vis dėlto Kauno rajono močiutės įrodė, kad ir garbaus amžiaus žmonės gali būti aktyvūs, kūrybingi ir laimingi.

Scenoje – trys kartos

Devynios moterys iš įvairių Kauno rajono vietų Ramučių kultūros centre pristatė savo talentus, pomėgius ir pasiekimus. Labiausiai jos didžiavosi ne savimi, o anūkais, kurie drąsiai lipo ant scenos ir stebino sumanumu. Palaikymo komandose dalyvavo ir konkursančių sutuoktiniai, vaikai.

"Žiūriu, ir virpa širdis. Prieš mane – trys kartos. Esate pavyzdys, kaip reikia dirbti, gyventi ir gražiai senti", – konkurso dalyves gyrė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Renginio globėjas tikisi, kad konkursas taps tradicinis. Pasak jo, ir vyresnio amžiaus žmonės turi būti pastebėti ir gerbiami.

M.Mačiulienė žavėjo elegancija

Pirmoji renginio dalyvė Marytė Mačiulienė ant scenos užlipo be anūkių. Jos kartu su tėčiu Jonu Mačiuliu gyvena Ispanijoje. Žinomas krepšininkas šiuo metu žaidžia garsiajame Madrido "Real" klube. Kartu su ketverių metų dukra Kamile jis nufilmavo ir atsiuntė sveikinimą – eilėraštį.

"Nors anūkės išvykusios, bet visam laikui savo tėvynės nepaliks. Ir į mokyklą mergaitės eis čia, Lietuvoje", – tvirtino ponia Marytė. Konkurso dalyvę aktyviai palaikė jos vyras, Karmėlavos eigulys ir visuomenininkas Jonas Mačiulis.

M.Mačiulienė pelnė apdovanojimą už Kauno rajono vardo garsinimą ir buvo pripažinta elegantiškiausia močiute.

Vertina laisvę

Konkurse dalyvavusios močiutės komisiją ir žiūrovus stebino savo pomėgiais ir aktyvumu. Beveik visos mėgsta keliauti. Ne viena nukanka net į Tailandą, Indiją ar Australiją.
Namuose moterys puoselėja aplinką, dainuoja ir šoka saviveiklos kolektyvuose, fotografuoja. "Mėgstu fotografuoti augalus, kurie niekam nepatinka. Pavyzdžiui, usnys man – gražiausios gėlės", – tvirtino konkurso nugalėtoja, Radikių kaimo gyventoja Aušrinė Bučinskienė.

Didžiausia jos laimė – tai, kad vaikai ir anūkai gali augti laisvoje Lietuvoje. "Mano vaikystė prabėgo Sibire. Žinau, ką reiškia alkis ir šaltis. Todėl esu laiminga, kad mano vaikai ir anūkai yra sotūs ir saugūs", – kalbėjo moteris.

Visos konkurso dalyvės sulaukė sveikinimų ir prizų – joms atiteko grožio salono dovanos, bilietai į Kauno valstybinį muzikinį teatrą, savaitgalis dviem Birštono sanatorijoje, kalendorius "Sodo spalvos".

Šauniausia močiutė apdovanota gintariniais karoliais, laikraščio "Šeimininkė" metų prenumerata ir 300 litų nuolaida pasirinktai kelionei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių