Prie Kauno pilies – dėmesį prikaustęs ir žiūrovus aktoriais pavertęs spektaklis

Scenos menų festivalis „ConTempo“ festivalis vėl atkeliavo su dovanomis Kauno ir Kauno rajono gyventojams bei svečiams.

Viešose erdvėse scenos menus pristatys šiuolaikinio šokio, cirko ir teatro inovatoriai iš visos Europos – Prancūzijos, Ispanijos, Portugalijos, Slovėnijos, Vengrijos, Vokietijos bei Italijos.

Šeštadienį perpiet prie Kauno pilies esančio ženklo #Kaunas vykęs spektaklis „Pelat“ prikaustė ir atsitiktinių praeivių dėmesį. 

Joano Català pasirodymas sujungė šokį, teatrą ir cirką. Spektaklis grįstas kūno, judesio, žmonių elgesio, meistriškumo ir tradicijų tyrinėjimu.

Didžiuliu buomu nešinas atlikėjas meistriškai juo švaistėsi į visas puses. Masyvus daiktas prašvilpdavo ir virš ratu aplink sustojusių, susėdusių žiūrovų galvų ir dar žemiau. Priversdamas pasilenkti ar atsilošti.

Taip pradėjęs meninį pokalbį su publika vėliau užmezgė artimesnį kontaktą. Vienam kitam žiūrovui be žodžių patikėjo įvairias užduotis. Taip ir jie tapo spektaklio dalimi.

Pasirodymui žavesio suteikė ir netikėtumas, ko dar laukti, ir akimirkos, kai publika buvo sužavėta meistriškumo ir humoro jausmo.

„Pelat“ apibūdinamas kaip „kūno poezija“, „inovacija, judėjimas ir kolektyvinis veiksmas“, ir „rizikingas, nuoširdus, kitoks, savitas ir drąsus požiūris“.

Festivalio prodiuserė Eglė Nevedomskė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad šių metų festivalį tiesiogine to žodžio prasme įsuka kataloniečių fizinio teatro žvaigždė Juanas Català su spektakliu „Pelat“, kuris į pasirodymą įtraukia ir žiūrovus, bei prancūzų trupė „Underclouds“ su spektakliu „Inertie“, kuriame vieną iš vaidmenų atlieka skulptūra-vilkelis.

„Visada festivalį stengiamės pradėti renginiais viešose erdvėse, kurie patraukia platesnės auditorijos dėmesį – tai padeda mums geriau paskleisti žinią apie prasidėjusią scenos menų šventę Kaune ir Kauno rajone“, – pasakojo E. Nevedomskė.

Iki šiol, anot jos, žiūrovų aktyvumas, įsitraukimas menininkų lūkesčius pateisindavo su kaupu. Iš šeštadienio pietinio spektaklio galima spręsti, kad ne išimtis bus ir šie metai.

Kaip skelbia organizatoriai, scenos menus įvairiose erdvėse visą savaitę pristatys šiuolaikinio šokio, cirko ir teatro inovatoriai iš visos Europos – Prancūzijos, Ispanijos, Portugalijos, Slovėnijos, Vengrijos, Vokietijos bei Italijos.

Visą Lietuvos programą vienija tai, kad kūrėjai išeina iš komforto zonos, „saugių“ teatro aikštelių ir susiduria su žiūrovu akis į akį.

Daug dėmesio programoje bus skiriama ir Lietuvos menininkams – „ConTempo“ pristatys penkis Lietuvos kūrėjų spektaklius, tarp kurių – trys premjeros.

Pasirodymus žiūrovai galės parkuose, kiemuose, aikštėse, kultūros centruose, Kauno tvirtovės forte.

„Visą Lietuvos programą vienija tai, kad kūrėjai išeina iš komforto zonos, „saugių“ teatro aikštelių ir susiduria su žiūrovu akis į akį, be galimybės pasislėpti užkulisiuose ar užglaistyti tikrus momentus šviesomis ir scenografija. Visi pasirodymai bus pristatyti atvirose ir netradicinėse erdvėse, siekiant su žiūrovais sukurti betarpišką ryšį,“ – teigė programos sudarytoja Gintarė Masteikaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik betruko

tik betruko portretas
p R Bagdzevyc polska aktorova spec p

detektyvas

detektyvas portretas
ten tas paskutinis fotokadras iš koliažo grynai panašus ir išduodadantis, kaip tokie panašūs samdyti ir nežinomi aktoriai vaidino prie seimo riaušes. vienas prie vieno.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių