Pasimatuoti sporto šaką – į „Ąžuolyno bėgimą“

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 3 d. ketvirtą kartą kauniečius į legendinį S. Dariaus ir S. Girėno stadioną bei Ąžuolyno parką sukviesiančio „Ąžuolyno bėgimo“ metu vyks ir sporto bei sveikatingumo mugė.

Čia bus galima susipažinti su įvairiomis sporto šakomis. Nuo krepšinio, karate iki laipiojimo uolomis. Ką jau kalbėti apie sporto klubus, kurie teikia įvairias sporto ir sveikatingumo paslaugas.

„Nuo ankstaus ryto kartu su „Ąžuolyno bėgimo“ varžybomis šalia stadiono vyks ir tradicinė mugė. Ją galima suskirstyti į tris dalis. Pirmoje jauniesiems kauniečiams savo veiklą demonstruos per dešimt Kauno miesto sporto mokyklų. Atvyks krepšinio, gimnastikos, futbolo ir įvairios kitos sporto mokyklos. Kol vaikai bandys savo jėgas, tėvai galės išsiaiškinti visas smulkmenas ir šių būrelių detales. Toliau bus įvairių sporto klubų prisistatymo vietos. Čia bus ir laipiojimas uolomis ir tradiciniai klubai. Galiausiai, atskiroje zonoje veiks sporto, reabilitacinių prekyviečių, vaikų atrakcionų zona“, - pasakojo miestelį organizuojančio „Savas miestas“ vadovė Giedrė Bernotaitė.

Organizatoriai tikisi, kad iš viso per 30 sporto įstaigų  prisistatymai padės vaikams ir jų tėvams lengviau išsirinkti ir nuspręsti, kur šiemet leisti savo atžalas ar patiems užsukti sportuoti.

„Mokslo metų pradžia – puiki proga išsirinkti sau sporto šaką. Nors organizuojame bėgimo renginį, bet čia bėga ne tik bėgikai, bet ir įvairių kitų sporto šakų atletai. Tikimės, kad padėsime sporto klubams ir būreliams surasti naujų narių, o miestiečiams lengviau apsispręsti ir paskatinsime juos būti fiziškai aktyvesniais“, – pasakojo „Ąžuolyno bėgimo“ organizatorius, S. Dariaus ir S. Girėno stadiono  vadovas Giedrius Bielskus.

Tiesa, SIL sporto centras kartu su interaktyvių treniruočių portalu „Sporto birža“ renginio metu siūlys dalyviams išsitirti savo sveikatą bei fizinį pasiruošimą.

„Renginio metu turėsime visą reikiamą įrangą, norintieji galės atlikti širdies ritmo atsistatymo, pusiausvyros, kūno kompozicijos ir riebalinio sluoksnio testus. Mūsų specialistai gautus duomenis išanalizuos, teiks rekomendacijas, kurios padės ne tik bėgimo metu, bet ir laikui bėgant sustiprins jų sveikatą“, – pasakojo „Sporto biržos“ atstovas Deividas Plerpa, pridurdamas, kad renginio metu dalyviai gaus kvietimą apsilankyti SIL sporto centre ir mėnesio narystę portale „Sporto birža“.

„Norint, kad sportas teiktų džiaugsmą ir atneštų norimus rezultatus, būtina įvertinti savo kūno galimybes, tačiau pats žmogus to padaryti negali“, – teigia sveikatingumo centro „Linija“ vadovas Virgilijus Želvys. „Ąžuolyno bėgime“ dalyvausiančio klubo atstovas pabrėžia, kad tik specialistas gali teisingai įvertinti ir nustatyti, koks sportas yra tinkamiausias kiekvienam. Sveikatingumo centro treneriai padės visiems apsilankiusiems įvertinti organizmo būklę pasitelkiant „Kūno kompozicijos tyrimą“,  kuris parodo žmogaus organizme esančio vandens, riebalų bei raumens masės santykį. Turint tokius duomenis žmogui galima suteikti tikslingas rekomendacijas.

Taip pat renginio dalyviams ir žiūrovams bus suorganizuotos „Concept“ irklavimo treniruoklių mini varžybos, kurių nugalėtojai  bus apdovanoti apsilankymais sveikatingumo centre.

Rugsėjo 3 d., šeštadienį, Kaune vyks ketvirtasis „Ąžuolyno bėgimas“, organizuojamas VšĮ „S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras“. Jo metu visi aktyvaus laisvalaikio ir bėgimo entuziastai galės dalyvauti 15 km BRUM BRUM, LTeam 10 km  ar 5 km „Activus“ varžybose. Vaikai su tėvais kviečiami dalyvauti 100 metrų vaikų,  400 metrų moksleivių ir  400 „Kauno dienos“ šeimų bėgimo varžybose bei „hummel“ 100 metrų žmonų nešimo rungtyje. Visų dalyvių laukia medaliai. Norintys tiesiog pajausti bėgimo renginio azartą ir šventišką nuotaiką kviečiami dalyvauti 3 km „Fun Run“ bėgime be laiko fiksavimo ir medalių. „Ąžuolyno bėgime“ taip pat vyks sporto miestelis, kur bus galima išsirinkti sau labiausiai tinkantį sporto būrelį.

Daugiau informacijos – azuolynobegimas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių