Trečiadienį gavote pranešimą apie baudą už parkavimą Kaune? Mokėti gali nereikėti

Kaunietis už Kauno centre pastatytą automobilį sumokėjo trumpąja SMS žinute, tačiau vis tiek gavo pranešimą sumokėti baudą. „Automobilių stovėjimo aikštelės“ pranešė, kad baudos mokėti nereikės. 

Nemalonios staigmenos sugrįžęs prie savo automobilio kaunietis sulaukė vakar – ant lango buvo užklijuotas lapelis, raginantis susimokėti baudą.

„Turiu ir baudos lapelį, ir SMS, kur nurodytas apmokėjimas. Paskambinau į parkasvimaskaune.lt, man pasakė, kad šiandien dauguma, mokėjusių žinutėmis, gavo baudos lapelius“, – vakar sakė kaunietis.

Jis pasakojo, kad „Automobilių stovėjimo aikštelių“, kurios prižiūri automobilių statymo sistemą Kaune, atstovai tikino, jog vyras baudos galės nemokėti. 

„Automobilių stovėjimo aikštelių“ direktorius Justas Limanauskas portalą kauno.diena.lt informavo, jog nesklandumų dėl mokėjimų telefonu būna labai retai. Trečiadienį jie buvo nuo 14 iki 15 val. Kitu laiku mokėjimai už automobilių statymą mieste, jo teigimu, buvo atlikti be jokių problemų.

„Čia ne sistema stringa, o iš ryšio operatoriaus negavome informacijos. Juk būna, kad internetas stringa, taip kartais ir su mobiliuoju ryšiu pasitaiko. Tie, kurie gavo pranešimus, baudų nemokės, bet apie šią informaciją turi mus informuoti", – tvirtino pašnekovas.

Bendrovės „Teo“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis patikslino šią situaciją. Jo teigimu, sistema yra nuolat stebima ir nebuvo jokių operatoriaus ryšio sutrikimų. Jis sakė, kad tuo metu, kai Kaune žmonės negalėjo atsiskaityti, ta pati sistema puikiai veikė kituose Lietuvos miestuose, todėl tai įmonės, kuri rūpinasi rinkliavos surinkimu mieste, sistemos klaida.

„Tai nėra mūsų sistemos ar mūsų techninio sutrikimo dalis, kad kauniečiams neveikė atsiskaitymas už stovėjimą. Todėl tai, ką įstaiga susakė, yra neatsakinga, nes mes tikrai viską patikrinome ir pas mus viskas veikė puikiai. Jei būna mūsų kaltė, mes sutrikimus pas save matome ir juos operatyviai pašaliname. Šiuo atveju mes negavome kreipinių ir negalėjome matyti, iš kur buvo klaidos.

Kitaip sakant, kai žmogus moka žinute, tada nukreipiamas į mūsų sistemą, o šiuo atveju to nebuvo. Todėl informavome VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikšteles“, tačiau iš jų nesulaukėme jokio atsakymo, nors pateikėme visus techninius parametrus. Šį kartą klaidos buvo pas juos, o ne pas mus“, – situaciją paaiškino A.Stasiulaitis.

Vairuotojai, kurie trečiadienį už automobilių stovėjimą Kauno centre sumokėjo trumpąja žinute ir gavo baudą, turėtų kreiptis į VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ administraciją telefonu (8 37) 321 648 arba atvykti adresu Puodžių g. 24-1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Ką reiškia baudos nereikes moketi? Ar tie asilai valdininkai nesupranta kad žmogus patiria nervini stresą dėl jų bukumo, gaišta laiką besiaiskindamas. Uzsisedejo ir laikas jos pakeisti jaunais ir kompetetingas. Mere,pamąstyk!

slyksti parazituojanti firma

slyksti parazituojanti firma portretas
kuri absoliuciai nieko nesukuria, bet jai suteikta teise rinkti is zmoniu babkes. surinktais pinigais išsimaitina pati savesave, na gal labai minimaliai patenka i savivaldybe

4Fun

4Fun portretas
Galėtų automobilių stovėjimo aikšteles apmokestinti PVM mokėsčių, tikrai daugiau naudos valstybės biudžetas turėtu, negu keisdamas maisto produktų PVM.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių