Mirė Lietuvos golfo pradininkas V. Motiejūnas: skelbiama, kada bus galima atsisveikinti

  • Teksto dydis:

Amžinybėn iškeliavo Lietuvos golfo krikštatėviu laikytas Vytautas Motiejūnas. Sporto ir visuomenės veikėjas buvo gavęs ne vieną apdovanojimą, ranką spaudęs aukščiausiems šalies vadovams, būręs žmones įvairioms veikloms ir už tai įvertintas ne vienu apdovanojimu.

Užgeso didelė širdis

Apie tai, kad šalis neteko žymaus visuomenininko ir sporto veikėjo V. Motiejūno artimieji pranešė trečiadienio pavakarę.

„Užgeso didžio žmogaus širdis, tai mano tėvelis - Vytautas Motiejūnas. Jo gyvenimas buvo ypatingas ir kūrybingas, kupinas įvairiausių idėjų, veiklos, jį visada supo nuostabūs draugai ir kompanionai. Jis buvo golfo pradininkas Lietuvoje, golfo aikštyno „Elnias“ įkūrėjas, pirmasis Lietuvos golfo federacijos prezidentas. Jo 93-metų gyvenimo kelias įvertintas daugybe Valstybinių apdovanojimų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pažymėjo dukra.

Vytautas Motiejūnas/Tomo Raginos nuotr.

Kviečia tarti „Sudie“

Jau žinoma, kada bus galima atsisveikinti į amžinybėn išėjusiu V. Motiejūnu. Paskutinį kartą pabūti kartu su šalies golfo pradininku bus galima dvi dienas.

„Šv. Mišios už Vytautą Motiejūną bus birželio 23 d. 10val. Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Atsisveikinimas – birželio 23 d. nuo 12val. laidojimo namuose „Rekviem“, Jonavos g. 41A, Kaunas“, – informavo artimieji.

Į paskutinę kelionę V. Motiejūnas bus išlydėtas šeštadienį, birželio 24 d. 14val.

Apdovanojimais įvertinta veikla

V. Motiejūnas buvo ryškus sporto ir visuomenės veikėjas, aplink save būręs ne tik verslininkus, bet ir šalies vadovus.

Po Nepriklausomybės atgavimo V. Motiejūnas Kauno rajone įkūrė danielių ir muflonų veislyną. Jo iniciatyva 2000-ais metais įrengtas pirmasis Lietuvoje golfo aikštynas „Elnias“. Pastangos Lietuvoje populiarinti golfą, davė ir vaisių. 2001–2008 metais V. Motiejūnas ėjo Lietuvos golfo federacijos prezidento pareigas. Jis pats buvo ir golfo trenerių rengimo Lietuvoje iniciatorius ir mecenatas.

V. Motiejūnas rūpinosi ir kunigo Ričardo Mikutavičiaus atminimu, todėl jo iniciatyva buvo išleista kunigo biografinė knyga.

Už golfo populiarinimą ir skatinimą Lietuvoje 2008 metais apdovanotas Kūno kultūros ir sporto departamento Sporto garbės kryžiumi. 2010-ais metais jam suteiktas Lietuvos kūno kultūros akademijos garbės daktaro laipsnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių