Laisvės alėjoje – eitynės Baltijos keliui atminti

Ketvirtadienio vakarą Kauno Laisvės alėja žygiavo Tautininkų sąjungos nariai. Eitynės pavadinimu „Daugiau niekada!” buvo skirtos Molotovo-Ribentropo paktui paminėti ir prisiminti Baltijos kelią.

„Daugiau niekada Lietuva nebus dalinama bei parduodama, tai ištarsim aiškiai bei garsiai, kad šiuos žodžius suprastų tiek priešiškos mums užsienio jėgos, tiek vietiniai parsidavėliai. Vienybės jausmas, ryžtas ir optimizmas lai mobilizuoja visus Lietuvos piliečius ir patriotus, visas tautines jėgas! Pakilk, Lietuva!“ – buvo rašoma ugningame laiške, išplatintame dar gerokai prieš žygio akciją.

Nuo Soboro pajudėjusioje eisenoje plėvėsavo Lietuvos, Latvijos, Vyčio bei Sąjūdžio vėliavos. Be jų čia matėsi ir Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos vėliava, būrio priešakyje žygiavo miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius, minioje šmėžavo ir kitų politikų veidai.

Policijos lydimi eitynių dalyviai nešė ir plakatą su šūkiu „Ne rytams ir vakarams, Lietuva – Lietuvos vaikams!“, buvo traukiamos lietuvių liaudies dainos, skanduojami Lietuvos, Latvijos ir Estijos vardai. Dauguma žygio dalyvių – vyresnio amžiaus žmonės.  Eitynės tesėsi iki Rotušės aikštės, kur skambėjo ugningos kalbos.

Tautininkų Sąjunga prisistato kaip nuosaiki dešiniųjų pažiūrų partija, akcentuojanti tautiškumą bei valstybingumą. Nors partija savo internetiniame puslapyje pabrėžia, kad atsiriboja nuo neonacių ir jiems prijaučiančių asmenų, eitynėse šmėžavo keletas žmonių, su jiems būdinga apranga – auliniais batais, šiek tiek atraitotais melsvais džinsais, juodais bliuzonais ir trumpai kirptais plaukais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LABAI GRAŽU

LABAI GRAŽU portretas
ŠAUNUOLIAI

kODĖL

kODĖL portretas
. ANTIKLANINIS ANTIEMIGRACINIS SUSIVIENIJIMAS "UŽ LIETUVĄ LIETUVOJE" klausia? Kodėl prie Kubiliaus, Butkevičiaus, Uspaskio, Pakso, Tomaševskio, Čapliko? 1. Seimo Socialdemokratų frakcijoje dirbantys milijonieriai: iš 24 šios frakcijos narių 8 yra milijonieriai, bendra jų turto vertė – 62,9 milijono litų. 10 narių parlamente turinčioje Darbo partijos frakcijoje – 7 milijonieriai. Jų bendra turto vertė – 13,1 milijono litų. Didžiausioje valdančiojoje Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijoje iš 45 narių yra 5 milijonieriai, kurių bendras turtas viršija 33 milijonus litų. 2. Iš kur tokie milijardieriai? VMI preliminariai sudėlioti visų gyventojų pajamų deklaracijų duomenys atskleidė ir milijardierių – vienas asmuo deklaravo 2011 m. gavęs 1 mlrd. 371,7 mln. Lt pajamų. Tą sumą padalinus iš 12 mėnesių ir iš 200 tūkst. gaunančių MMA ( 800 litų), tai gaunam 600 litų. Taigi už vieno žmogaus pajamas galima buvo mokėti NE 800, o 1400 litų MMA VISUS METUS. Tai galima, kaip siūlo LLRI, sumažinti MMA iki 200 litų, tai turėsim 2 tokius milijardierius per metus. Štai taip!!! „Nuskausminus“ vieną milijardierių MMA (minimalų mėnesinį atlyginimą) galima padidinti iki 1400 litų. 3. Lietuvoje turėdami vidutinį atlyginimą apie 1 100 JAV dol. pagal perkamosios galios paritetą, taip pat esame apatinėje lentelės dalyje, atsilikdami nuo artimiausių Jamaikos, Rusijos, Estijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos. 4.Gyventojų registro tarnybos duomenys: per šių metų pirmą pusmetį savo išvykimą deklaravo 21 171, t.y. beveik 3 000 gyventojų daugiau, nei 2011 m. (18 210). 5.Šių metų sausį „Eurostat“ paskelbė naujausius ES narių minimalios mėnesinės algos (MMA) rodiklius, leidžiančius pažvelgti kaip bendrame Europos kontekste mes atrodome. Lietuvoje MMA siekia 800 lt. (247 eurus). Tai trečias rodiklis nuo galo tarp 20 valstybių. Mažiau uždirba rumunai (162 eurai) ir bulgarai (138 eurai). Tarp Baltijos šalių pirmauja estai (290 eurų), latviai (286 eurai). ES vidurkis – 748 eurai, t.y. didesnis nei mūsų VDU. 6. Kodėl 2010 per krizę atsirado 273 nauji milijonieriai? Kodėl skirtumas tarp turtuolių ir vargšų – didžiausias Europoje? 7. Kodėl prie Kubiliaus per 3 metus valstybės skola išaugo nuo 17 milijardų iki 50 milijardų? 8. Kodėl statybose pusvelčiui daugiausiai dirba atvežti baltarusiai, pakistaniečiai, siuvėjos iš Šri lankos ir kt. (Klaipėda, Vilnius, Mažeikiai ir kt.)? 9. Kodėl prie kubiliaus per 2 metus iš darbo rinkos dingo 250 tūkst. dirbančiųjų, o dabar atsistatė apie 40 tūkst (darbo ir soc. tyrimų institutas) 10. Kodėl prie kubiliaus Rytų Lietuvoje nesilaikoma Lietuvių kalbos, Švietimo, Darbo kodekso, kitų įstatymų? Kodėl nevykdomi teismų sprendimai? 11. Kodėl prie Kubiliaus MMA 800 litų, o įmonių pelnas 2010 m. 5, 3 milijardo (statistikos departamentas)? Jei MMA būtų 1000, įmonių pelnas būtų 4.8 milijardo. Daug pelno investuota Baltarusijoje. Ar tai gerai?

Jurijus SUBOTINAS

Jurijus SUBOTINAS portretas
PRIE RUSU BUVO GERIAU, negu dabar - prie amerikonu/
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių