Keliavo į Ispaniją – buvo įkalinti lėktuve

Į Ispanijos kurortą Alikantę išsiruošę keliautojai pirmadienį užstrigo Kauno oro uoste.

Vidurdienį turėjęs išskristi „Ryanair“ lėktuvas nepakilo, o keleiviai trims valandoms liko įkalinti orlaivio salone.

„Anglų ir ispanų kalbomis pranešė, kad lėktuvas negali išskristi dėl Prancūzijos dispečerių streiko. Sakė, kad reikės laukti apie pusvalandį. Tačiau praėjus pusvalandžiui lėktuvas nepakilo, tik išgirdome naują pažadą, kad išskrisime dar po pusės valandos“, – telefonu portalui 1kaunodiena.lt sakė keleivis Linas, skrydžio laukęs nuo 12 val.

Pasak jo, keleiviams neleista ne tik išeiti iš lėktuvo, bet ir nusipirkti maisto ar gėrimų.

„Lėktuve pilna keleivių, yra vaikų, o niekam neleidžia net vandens nusipirkti. Sakė, kad parduos, kai lėktuvas pakils“, – piktinosi Linas.

Kauno oro uosto atstovė Jūratė Baltrušaitytė portalui patvirtino informaciją, kad lėktuvas negalėjo laiku išskristi dėl Prancūzijos oro erdvės dispečerių streiko, kuris sujaukė skrydžius ir pačioje Prancūzijoje.

„Dėl streiko iš Kauno šiandien vėlavo tik vienas skrydis. Lėktuvas į Ispaniją išskrido 15 val.“, – patikino oro uosto atstovė.

Tačiau ji nesiėmė vertinti „Ryanair“ veiksmų, nes tikino nežinanti tikslios situacijos.

„Kodėl keleiviams nebuvo leidžiama nusipirkti maisto ar išeiti iš orlaivio, nedrįstu spėlioti. Tai yra oro bendrovės reikalas. Jei keleiviai mano, kad buvo pažeistos jų teisės, jie gali kreiptis į Civilinės aviacijos administraciją“, – sakė J.Baltrušaitytė, paminėjusi, kad tokių atvejų, kai keleiviai skrydžio verčiami laukti kelias valandas, pasitaiko ne kasdien.

Civilinės aviacijos administracijos Oro transporto skyriaus vedėja Virginija Žegunytė teigia, kad oro bendrovės veiksmus galima laikyti pažeidimu.

„Tikėtina, kad keleiviai nebuvo išlaipinti iš lėktuvo, nes įgula bet kuriuo momentu laukė leidimo pakilti. Nėra reglamentuota, kiek laiko keleivius galima laikyti lėktuvo salone. Tačiau oro bendrovė privalo nemokamai keleiviams duoti valgyti ir atsigerti, atsižvelgiant į laukimo laiką. 3 valandos yra pakankamai ilgas laikas. Mano nuomone, keleiviams turėjo būti pateikti jei ne karšti patiekalai, tai bent užkandžiai", – sakė V.Žegunytė.

Vis dėlto, pašnekovės teigimu, nepatenkinti keliautojai galėtų tikėtis kompensacijos tik tuomet, jei oro bendrovę paduotų į teismą ir jiems pavyktų įrodyti patirtą žalą.


Šiame straipsnyje: Kauno oro uostasRyanair

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai

Tikrai portretas
nepavydėtina situacija.

Auto turistai

Auto turistai portretas
Nepakliūk į tokią situaciją, keliauk savarankiškai ;) ww. autoturistai.eu

paulius

paulius portretas
Na jei į oro erdvę neįsileidžia nieko nepadarysi, o maisto parduoti negali, nes ant žemės PVM'ą imti turėtų, ko techniškai padaryti neturi galimybių.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių