Kauno senamiesčio gatves papuoš žaismingos nuotraukos

Penktadienį Kauno senamiestyje dailiai apsirengę vaikinai ir merginos nepabūgo šalčio ir pozavo fotografams. Šiomis nuotraukomis artimiausiu metu bus papuošta Vilniaus gatvė.

Kauno senamiestyje nuo gruodžio 3 dienos skelbiamas „Gerumo mėnesis“, kurio metu bus renkamos lėšos Senamiesčio vaikų dienos centrui. Penktadienį surengta fotosesija tapo šios akcijos  įžanga.

„Mes negavome finansinės paramos iš savivaldybės, todėl savo rankomis ir idėjomis bandome papuošti Vilniaus gatvę – ji turėtų tapti spalvinga ir kuo įdomesnė, – apie vykdomą projektą pasakoja Kauno senamiesčio draugijos vadovė Danutė Janerikaitė. – Visos nuotraukos bus patalpintos „Crazy House“ terasoje ir žmonės galės balsuoti už labiausiai patikusias ar aukoti vaikučiams.“

Didžiąją dalį vaikams aukojamų pinigų skirs Kauno verslininkai, tačiau prie vaikų gerovės galės prisijungti ir miestiečiai. Visą gruodžio mėnesį šeštadieniais ir sekmadieniais 16-19 val. čia šurmuliuos labdaringos Kauno senamiesčio verslininkų vaišingumo akcijos. Renginių metu restoranai ir kavinės virs sriubas, arbatas, keps blynus, kuriais vaišins miestiečius ir kvies paaukoti.

„Vaikai rašė Kalėdų seneliui laiškus ir piešė paveiksliukus, ką jie norėtų rasti po eglute. Stengsimės išpildyti jų svajones“, – sakė D.Janerikaitė.

Šeštadienį planuojama vietoj ant elektros stulpų kabėjusių vazonų su gėlėmis pakabinti eglutes. Jas sodins studentai ir miesto gyventojai.


Šiame straipsnyje: Kauno senamiestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių