Kauno restorane vištiena buvo atšildoma indų plautuvėje

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, laikinai sustabdyta indų restorano, įsikūrusio Kaune, Gedimino g. 24-2, veikla.

Šį restoraną, priklausantį bendrovei „Kavinukė“, inspektoriai patikrino gavę vartotojo pranešimą. Patikrinimo metu nustatyti grubūs pažeidimai: patiekalai buvo gaminami be receptūrų ir technologinių aprašymų, darbuotojai dirbo nepasitikrinę sveikatos, neišklausę higienos žinių kursų, nebuvo pildomi privalomi savikontrolės žurnalai. Keptuvės laikomos ant grindų, sušaldyta vištiena buvo atšildoma indų plautuvėje, patiekalams ruošti naudojama mėsa – be ženklinimo etikečių, nenurodyta jos sušaldymo data. Ne visas gamybos inventorius buvo sužymėtas, trūko paviršių dezinfekavimo priemonių.

Indų restorano veikla laikinai sutabdyta, o atsakingiems asmenims nurodyta parengti trūkumų šalinimo planą. Restoranas galės vėl priiminėti lankytojus tik po to, kai inspektoriai pakartotinai patikrins ir įsitikins, kad visi patikrinimo metu rasti pažeidimai pašalinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi

Oi portretas
Tai ką gi veikia spec. instancijos, kad iki tokio lygio apsileidęs restoranas? Juk centre, ne kokiame nuošaliame užkampyje, gyvuoja... O, štai parduotuvėje ar tvarkingai surašytos parduodamų drabužių etiketės, atbėga patikrint dažniau, be jokių ""nukreipiamųjų" skundų... O į restoraną, kur gali apsinuodyti šimtai žmonių... Juokinga, jei nebūtų graudu... Gal "padeda" farmacijos, medicinos verslui???

jonas

jonas portretas
ką indai toje plautuvėje plaudavo- savo kiaušinius?

siaubas

siaubas portretas
Jeigu būčiau valgęs tam "restorane" paskaitęs tokį straipsnį tikrai apsivemčiau.... kažkoks košmaras !!!!!! Kaip išvis leido tokia landynę atidaryti? kas leidimus išdavė jiems duris praverti?????
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių