Kauno eglutė virs švytinčia karusele

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Rotušės aikštėje išdygusios konstrukcijos einantiesiems ar važiuojantiesiems pro šalį kužda – jau netrukus čia išdygs didžioji miesto eglė, sauganti ypatingą paslaptį.

Žaislų virsmas

Likus trims savaitėms iki pagrindinės miesto eglės įžiebimo, menininkų dirbtuvėse, kuriose darbai prasidėjo dar rugsėjį, triūsė ne nykštukai – prie sidabruotų apuokų, traukinių, gulinčių meškinų ir arkliukų plušėjo tekstilininkė Jolanta Šmidtienė su pagalbininkais.

Vienas jų penktadienio popietę dirbtuvių slenkstį mynė su nenaudojamų, dekoracijoms skirtų kompaktinių plokštelių dėže. Kitas anksti ryte iš nedidelio sunkvežimio traukė šventinių dekoracijų papildymą: įspūdingo dydžio eglės žaislus, kurie prieš metus puošė Rotušės aikštės žaliaskarę. Dalis senųjų puošmenų, pasak J.Šmidtienės, tebeguli Kuosų gatvėje esančiose angaruose ir laukia meistrų rankų. O sutvarkyti papuošimai sukritę antrajame galerijos "Balta" aukšte ir jau pasiruošę kitam etapui – gražinimo procedūroms.

"Atnaujinsime visus turimus žaisliukus, tačiau kiek jų papuoš eglę, kol kas nežinome", – koja paspyrusi blizgučius ant žemės, savo valdas rodė ilgametė eglės puošėja J.Šmidtienė.

Mažosiose akinamo baltumo dirbtuvėse išrikiuoti vienas šalia kito smalsumą žadino didžiuliai dvikomponenčių putų flakonai, po popieriaus lapais pasislėpusios žirklės ir dėžutės su medinėmis snaigėmis ar nameliais. Raižyti, dažyti, stikliniai, pakampėse mėtėsi ir dekoratyviniai arkliukai.

"Taip, būtent arkliukas yra šių metų eglės simbolis. Dvylika gražuolių ruošiama ir Alytaus meistro, skulptoriaus Kęstučio Benediko dirbtuvėse. Jis ne tik išdroš, bet ir dekoruos juos", –  ranka į kitą ristūną, kuris nuo praėjusių metų dar nepakeitė savo apdaro, pasirėmė J.Šmidtienė.

Kilogramai blizgučių

"Prieš metus visi žaislai priminė muziejinius – senus, tik ką iš dėžutės ištrauktus, stiklinius ir kiek pasitrynusius. Šiemet jie įgaus naują atspalvį, – Pirštu dūrusi į beveik baigtą puošti pelėdą rezultatu džiaugėsi menininkė. – Ji dažais balinta ir apklijuota holograminiais blizgučiais, kurie atkartoja maždaug dešimties lempučių bliką."



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠANČIAI

ŠANČIAI  portretas
Akropolis ( bent iš Grunvaldo gatvės ) pati nuostabiausia kalėdinė " eglutė".

Kaunietis

Kaunietis portretas
issiilgome naturalios egles, atsibodo iki gyvo kaulo kicas Rotuses aiksteje

Lina

Lina portretas
Labai laukiame Kalėdų eglutės. Kaunietiškoms eglutėms nėra lygių
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių