Kaune – bėgimas sergančių moterų labui

  • Teksto dydis:

Spalio 2 d. Kauno rotušės aikštėje vyks tradicinis, trečius metus organizuojamas rožinio kaspino paramos bėgimas "Pink Run su BENU". Rožinės barzdos, perukai, marškinėliai ir tūkstantis besišypsančių bėgikų. Tarp jų – ir olimpiniai maratono bėgikai, ir mėgėjai, ir tie, kurie 5 km trasą pasiryžę įveikti bent pėstute. Visi šie kauniečiai pirmąjį spalio sekmadienį pradės bėgdami tradiciniame "Pink Run su BENU" renginyje Kauno senamiestyje ir sieks atkreipti visuomenės dėmesį į krūties vėžį bei surinkti paramą sergančioms moterims.

"Šiemet keičiame vietą. Renginį perkeliame į Kauno senamiestį, tad dalyviams siūlysime 5 ir 10 km distancijas. Pažiūrėjus į tai, kaip vyksta registracijos, galime tikėtis sulaukti daugiau nei tūkstančio dalyvių. Tarp jų bus olimpiečiai Remigijus Kančys, Rasa Drazdauskaitė, prisijungs ir Vaida Žūsinaitė. Iš užsiregistravusiųjų net 60 proc. sudaro merginos", – pasakojo renginį organizuojančio Kauno maratono klubo vadovas Algirdas Pukis.

Tarp dalyvių tradiciškai užsiregistravo ir kelios dešimtys su krūties vėžiu kovojančių moterų bei jų šeimų narių.

"Nesame bėgikės. Bėga mūsų vaikai ar vyrai. Bet kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet nepraleisime progos kartu su visais neabejingais dalyviais įveikti tuos kelis kilometrus. Būti kartu su tokia daugybe žmonių, kurie atvyksta parodyti, kad esame svarbios, tikrai nepaprasta", – pasakojo sergančių moterų draugijos "EIvena" pirmininkė Dalia Barauskienė.

Draugijos "Eivena" ir "Alma" kiekvienais metais gauna ir sunkią užduotį iš organizatorių. Joms patikima tinkamai atrinkti moteris, kurioms skiriama renginio metu surenkama parama. Šiemet visa surinkta parama bus skiriama krūties vėžiu sergančių moterų reabilitacijai sanatorijoje. Jau surinkta apie 2,5 tūkst. eurų. Be renkamos paramos, dalyviai dėmesį galės parodyti ir kitais būdais.

"Šiais metais palaikymą krūties vėžiu sergančioms moterims kiekvienas rožinio bėgimo dalyvis galės išreikšti ant rankos užsirišdamas simbolinę apyrankę. Įveikus pasirinktą distanciją, dalyviai bus kviečiami užrišti savo apyrankę ant specialaus stendo, kuris vėliau bus vežamas į gydymo įstaigas kaip palaikymo simbolis su šia liga kovojančioms moterims. Šiuo rožinio kaspino bėgimu mūsų vaistinių tinklas skatina visas moteris ir jų artimuosius atkreipti dėmesį į šią ligą ir pasirūpinti krūties vėžio prevencijos tyrimais bei išreikšti palaikymą visoms krūties vėžiu sergančios moterims", – sakė BENU vaistinės vadovė Rasa Marcinkevičienė.

Rėmėjai dalyvius vaišins nemokama šilta arbata, gerą atmosferą kurs gyvo garso koncertas bei kitos pramogos.

"Šis bėgimas tikrai yra unikalus. Per metus dalyvauju dešimtyje bėgimo renginių, bet "Pink Run su BENU" visada buvo išskirtinis. Čia ne taip, kaip kituose bėgimuose, kur leki dėl rezultato net iki pažaliavimo ir nieko nematai aplink. Bėgdamas rožinėje minioje jauti bendrumas, bėgi ne dėl laiko. Spėji ir pasidairyti, akimis su šalia bėgančiais kontaktą užmegzti. Jaučiasi tikra šventė", – pasakojo 20 metų ugniagesiu gelbėtoju dirbęs ir dabar į pensiją išėjęs 53 metų Klemensas Zaranka.

Organizatoriai ir šiemet stengiasi sukurti šventę visiems dalyviams, kurioje galėtų ne tik bėgti, bet ir smagiai praleisti laiką. Prieš kiekvieną startą bėgikams mankštą ves "Ieva Gym" trenerė. Dalyviai kviečiami parodyti savo išmonę pasipuošdami.

"Lauksime vis kūrybiškiau pasipuošiančių dalyvių. Į renginį visus kviečia vyrai rožinėmis barzdomis, matome daug bėgikų su perukais ir išdažytais veidais. Kūrybingiausiuosius ir vėl apdovanosime rėmėjų prizais", – pasakojo organizatorius.

Tradiciškai rėmėjų prizais bus apdovanoti ir patys greičiausi bėgikai. Ypatingą prizą greičiausiai 10 km įveikusiai moteriai įsteigė PROSPORT.LT. Rėmėjai tikisi, kad rožinės spalvos "Suunto" sportinis laikrodis padės visada prisiminti ligos prevencijos būtinybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ashai

Ashai portretas
Na taip, tu tai tikrai niekada nepasveiksi. Tau - medicina bejege.

tie lakstymai

tie lakstymai portretas
tai kažkoks idiotizmas. Lygtai jos nuo to pasveiks.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių