Kas vyksta su „Megos“ akvariumu?

  • Teksto dydis:

Ir šią savaitę, ir liepos pradžioje pastebėta, kad prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ akvariumas leidžia vandenį. Užfiksuota, kaip jis sunkiasi ir telkiasi ant grindų. Darbuotojai grindis bandė sausinti.

Ketvirtadienio vakarą priėjimas prie akvariumo pirmame aukšte buvo atitvertas. Prekybos centro atstovai lankytojų prašė supratimo ir kantrybės primindami, kad ir Roma nebuvo pastatyta per dieną. „Sukurti kažką įspūdinga reikia laiko“, – kreipiamasi į lankytojus. Kitame kreipimesi žaismingai nurodoma, kad akvariumo gyventojai nusprendė atsinaujinti namus ir į pagalbą pasikvietė akvariumų specialistus net iš JAV.

Žiniasklaidai „Megos“ Marketingo skyriaus atstovai yra teigę, kad šiuo metu vykdomi planiniai akvariumo techninės priežiūros darbai. Jie tęsis iki rugpjūčio.

Viena akvariumo renovacijų vyko prieš penkerius metus. Tuomet remonto metu įrengti nauji koralai, nupoliruotas akrilinis stiklas, įrengta vaizdo kamera, visą parą internetu transliuojanti akvariumo vaizdą, pakeistos silikoninės siūlės, atlikti techninės įrangos priežiūros darbai.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Šis akvariumas pristatomas kaip didžiausias ir aukščiausias akvariumas Baltijos šalyse. JIs įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą bei patenka į aukščiausių akvariumų pasaulyje dešimtuką.

Akvariumas yra 10 m aukščio, 4 m pločio ir 11 m ilgio. Talpa – 170 tūkst. litrų. Akvariumo statyba truko 3 mėnesius. Prie jo darbavosi JAV, Australijos, Pietų Afrikos ir Lietuvos specialistai.

Sukurti kažką įspūdinga reikia laiko.

Akvariumo sienoms, kurių storis vietomis siekia net 30 cm, panaudota apie 90 tonų akrilo plokštės, o laikančioji metalinė konstrukcija pagaminta iš 20 tonų nerūdijančio plieno.

Ryklius ir kitas žuvis maitina ir prižiūri profesionali narų ir biologų komanda.


Šiame straipsnyje: Megavanduoakvariumasremontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lt

Lt portretas
Berlin 25m akvariumas sugriuvo...pasimokykim is kitu klaidu...laikas remontui

Nu jo

Nu jo portretas
Atvirkštinis batiskafo procesas

ne į temą , bet...

ne į temą , bet... portretas
šiąnakt prezikas suplyšo... bet specialistų tikrai nekviesiu ....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių