Jaunimas vis dar vasaroja su knygomis

Tyrimas parodė, kad apie pusę Lietuvos suaugusiųjų ir trečdalis vaikų visai neskiria laiko skaitymui. Vis dėlto, nors Kauno viešosiose bibliotekose antplūdžio ir nėra, knygos mylėtojų šią vasarą apsilanko pastebimai daugiau nei kitais metų laikais.

Pastebėta, kad vasarą bibliotekose dominuoja jaunimas iki dvidešimties metų. Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriaus vedėja Rita Matulevičienė pasakojo, kad jaunuoliai skaito ne tik knygas pagal mokykloje privalomą literatūros sąrašą, bet renkasi ir naują grožinę literatūrą, rimtas filosofines knygas.

"Štai buvo užsukusi studentė, kuri ieškojo F.Nietche's knygų. Ir net ne tų populiariausių", – pastebėjo pašnekovė.

Pasak Kauno apskrities viešosios bibliotekos Grožinės literatūros skyriaus bibliotekininkės Violetos Mazgienės, vasarą skyriuje kasdien apsilanko apie porą šimtų skaitytojų. Čia taip pat labai populiari grožinė literatūra. Tarp labiausiai mėgstamų skaitinių galima rasti ir naujų kūrinių, pavyzdžiui, Kristinos Sabaliauskaitės knygą "Danielius Dalba", ir jau klasika tapusių, tokių kaip G.Orwello "1984".

Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje sutikta moksleivė Monika Staugaitytė sakė, kad vasarą į biblioteką kulniuoja dar dažniau, nes turi daugiau laiko skaityti. "Žinau, kad yra elektroninės knygos, bet jomis nesinaudoju. Popierinės man malonesnės", – sakė ji.

Būsimos studentės Odeta ir Karolina tikino, kad joms labiau patinka laisvalaikį leisti su knyga nei sėdint prie kompiuterio ar žiūrint televizorių. "Skaitant gali viską įsivaizduoti, apima visai kitokie pojūčiai", – knygų privalumą įžvelgė bibliotekos lankytojos.


Šiame straipsnyje: bibliotekaknygosSkaitymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitymas-

Skaitymas- portretas
didž. malonumas,netiesa,kad jaunimas nenori skaityti,NORI Skaityti rimti,protingi,kūrybingi,rimtiems mokslams nusiteikę,žingeidūs,analizuojantys,net knygų ''madas'' sekantys.......KNYGA AKIS ATVERIA(J.Paukštelis),o kas nenori skaityti ,tas tegu SU neatvertom gyvena...........

Mavy

Mavy portretas
Nu - man atrodo, kad pirmoje fotografijoje mergaitė nori kažko daugiau už knygelių skaitymą. Gal jaunuoliui reikėtų pagalvoti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių