Jau iškeltas stiebas istorinei vėliavai

Liko žingsnis iki pažadėtos dovanos Kaunui – stiebas istorinei vėliavai suplevėsuoti prie Kauno pilies jau įtvirtintas.

Jau rytoj, Kovo 11-ąją, minint 25-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines, ant 25 metrų aukščio stiebo suplevėsuos 7,5 m pločio ir 4 m aukščio istorinė Lietuvos valstybės vėliava - istorinis valstybės simbolis – audeklas, kurio raudoname lauke vaizduojamas sidabrinis šarvuotas raitelis ant balto žirgo, dešinėje rankoje laikantis virš galvos iškeltą sidabrinį kalaviją.

Antradienį jau nuo pat ryto darbininkai ėmėsi darbų ir 7 metrų aukščio stiebas apie pietus buvo įtvirtintas. Praktiškai neliko abejonių, kad Vyčio kryžiaus vėliava plevėsuos.

Dar praėjusią savaitę apie šią Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos dovaną miestui kalbėta viltingai, tačiau baimintasis ar tikrai pasiseks. Baimintasi ar dar neišėjęs žemės įšalas leis kokybiškai atlikti reikiamus įtvirtinimo darbus.

„Kaunodiena.lt“ jau rašė, kad nemažai diskutuota ir galvota apie kelias vietas kur būtų galima iškelti vėliavą:šalia Karo muziejaus sodelio, taip pat buvo mintis ir ties pėsčiųjų tiltu į Nemuno salą. Tačiau šitaip esą atsiranda prielaida, kad Lietuvos istorinę vėliavą kaip valstybingumo simbolį galimą būtų kelti bet kur.

Miesto vadovai kol kas palaimino laikiną vėliavos iškėlimą, tačiau neatmetama, kad Vyčio vėliava galėtų plevėsuoti visus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių