Išmesti kaip seni žaislai: Kauno prieglaudose kasmet atsiduria beveik 2 tūkst. gyvūnų

  • Teksto dydis:

Gyvūnų globėjų asociacija kartu su Kauno prekybos centru „Molas“, ragindama kauniečius rūpintis beglobiais gyvūnais, kviečia į susitikimą su prieglaudų augintiniais.

Šiandien, liepos 27-ąją, prekybos centre „Molas“ kauniečiai galės susipažinti su beglobiais gyvūnais, atrasti naują šeimos narį ar tiesiog pabendrauti su dėmesio stokojančiais keturkojais.

„Vien Kaune praėjusiais metais prieglaudose atsidūrė beveik 2000 gyvūnų ir, deja, šis skaičius kasmet vis didėja – nepaisant mūsų visų pastangų, Lietuvoje daugėja nuskriaustų, išmestų, sužalotų gyvūnų. Tad be kasdienės įtemptos veiklos – gyvūnų gelbėjimo ir jų naujų namų paieškos, stengiamės rengti ir kuo daugiau edukacinių projektų, kad situacija keistųsi iš esmės“, – pasakoja Gyvūnų globėjų asociacijos atstovė Eglė Mulevičiūtė.

Pasak E. Mulevičiūtės, tokie renginiai padeda ne tik ugdyti atsakingesnį lietuvių požiūrį į mažuosius keturkojus draugus, bet ir rasti naujus namus globos namų augintiniams.

„Matome, kad po kiekvieno tokio renginio vėliau prieglaudose apsilanko daugiau žmonių ir bent keli šuneliai ar kačiukai išvažiuoja į naujus namus. Pastebėjome, kad beglobius gyvūnus noriau priglaudžia iš tolėliau atvykę žmonės – miestą supančių mažesnių miestelių.“

E. Mulevičiūtė pabrėžia, kad tokiuose renginiuose laukiami ne tik tie, kurie jau svarsto turėti augintinį. „Žmonės gali labai daug prisidėti vien savo apsilankymu ir bendravimu – šie gyvūnai yra išsiilgę dėmesio, švelnaus prisilietimo ar žaidimo. Tad vien jūsų dėmesys jiems jau būtų didžiulis įvykis ir pagalba.“

Žmonės gali labai daug prisidėti vien savo apsilankymu ir bendravimu – šie gyvūnai yra išsiilgę dėmesio, švelnaus prisilietimo ar žaidimo. Tad vien jūsų dėmesys jiems jau būtų didžiulis įvykis ir pagalba.

Kauno prekybos centro „Molas“ valdytoja Indrė Januševičiūtė pastebi, kad tokių susitikimų nauda ir teigiamos emocijos – abipusės.

„Ne vien keturkojai tokių renginių metu tampa laimingesni – prekybos centro lankytojai ir darbuotojai taip pat išeina pakylėti po gyvūnų terapijos seansų. Štai vienos mūsų parduotuvės darbuotoja ryte eidama į darbą nė nenumanė, kad vakare grįš su mintimis apie naują geriausią draugą ir po kelių dienų važiuos į prieglaudą tvarkyti globos dokumentų. Matydami įkvepiančius pavyzdžius, ketiname panašias iniciatyvas tęsti ir toliau, ne tik suteikdami erdvę susitikti su keturkojais, bet ir prisidėdami finansine parama“, – šypsosi I. Januševičiūtė.

Šiandien 12-16 valandomis „Mole“ lankytojų lauks apie 10 gyvūnų. Lankytojai galės pabendrauti su keturkojais, susipažinti su gyvūnų globos organizacijų veikla ar prisidėti gerinant beglobių gyvenimą – paremti jų gydymą ar išlaikymą.

„Molas“ įsikūręs K. Baršausko g. 66 A.



NAUJAUSI KOMENTARAI

būtų gerai

būtų gerai portretas
Kai kuriuos komentatorius reikėtų pačius eksportuoti ten, kur tik tokie vieni ir gyventų. Matomai, jų šeimose ne viskas buvo gerai. O gal tai tik nesubrendėlių bandymas pasirodyti kietais. Gaila, kad tokių vis dar yra. Ir nereikia lyginti gyvūnų prieglaudų su žmonių, nes tai visiška nesąmonė, nes žmonių prieglaudas bent jau remia valstybė, be to reikėtų ir patiems pasirūpinti savo artimaisiais.

mintis

mintis portretas
Prieglaudų nelaimėliai galėtų daugiau būti viešinami. Net ne visi žino kur tos prieglaudos yra. O kartais iki jų ir nusigauti be nuosavo transporto neįmanoma. Galėtų per TV duoti nors keletą minučių eterio kasdien, kad parodyt, pareklamuot nors kelis gyvūnus. Manau, tikrai didesnis jų skaičius rastų namus. Prekybcentriuose-irgi labai puiki idėja. Tik galėtų būti dažniau tokie pristatymai.

iauguin

iauguin portretas
O ar paskaiciuota, kiek prieglaudose atsiduria ZMONIU, o ne kaciu ar sunu? Ar jau kates brangesnes uz zmones?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių