Ilgakiemyje įsikūrę laivų statytojai žinomi visame pasaulyje

  • Teksto dydis:

Kauno rajone, Ilgakiemio kaime įsikūrusi įmonė „MAREX Boats“ yra žinoma visame pasaulyje. Jų statomi kateriai vertinami už išskirtinę kokybę, meistriškumą, laivų ilgaamžiškumą ir nepriekaištingą dizainą. Tai įrodo visi tarptautiniai apdovanojimai ir pagyrimai, kuriuos įmonė gavo per paskutinį dešimtmetį vietinėje ir tarptautinėje arenoje.

Trečiadienį įmonėje apsilankęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas apžiūrėjo beveik 20 tūkst. kv.m užimančias gamybines patalpas, kuriose gimsta prabangūs laivai, kurie vėliau iškeliauja į Ispaniją, Švediją, Daniją, Šveicariją, Norvegiją, Turkiją, Vokietiją, Jungtinius Arabų Emyratus ir kitas pasaulio šalis.

„Europą jau esame užkariavę. Turime užsakymų iki 2024 metų, tad nauji klientai žino, kad užsakymų tektų laukti bent du metus. Mes neužsiimame masine laivų statyba. Laivus parduodame patyrusiems laivų mylėtojams“, – teigė „MAREX Boats“ generalinis direktorius Saulius Pajarskas.

Europą jau esame užkariavę. Turime užsakymų iki 2024 metų, tad nauji klientai žino, kad užsakymų tektų laukti bent du metus.

„MAREX Boats“ – Norvegijos įmonė, kuri kitąmet švęs 50-metį. Ilgakiemyje gamybinėse patalpose šiuo metu darbuojasi 327 žmonės, trečdalis jų – iš Kauno rajono, kiti iš Kauno, Prienų, Kazlų Rūdos ir kitų miestų.

Įmonės direktorius džiaugėsi, kad didėjant įmonei, auga ir gamybos apimtys, pardavimai ir darbuotojų skaičius. „Iki 2024 metų tikimės turėti 500 darbuotojų“, – pasidalino planais S. Pajarskas.

„MAREX Boats“ socialiai atsakinga įmonė, kuri yra aktyvi vietinės bendruomenės narė, remia Ilgakiemio mokyklą-darželį.

Direktorius užsiminė, kad planuojama įmonės plėtra. „Iki šiol gaminome katerius iki 12 metrų. Tačiau pradėjome statyti 42 pėdų (beveik 14 metrų ilgio) laivą, kurį tikimės dar šįmet pristatyti parodoje. Be to, įmonės ekspertai ruošia ir naują projektą – 16 m ilgio, 5,1 m aukščio ir beveik 5 m pločio laivą. Tad svarstome plėsti ir gamybines patalpas“, – apie naujus planus ir laukiančius iššūkius papasakojo direktorius.

Kauno r. savivaldybės nuotr.

V.Makūnas džiaugėsi, kad pakaunėje įsikūrusi efektyviai dirbanti įmonė, kurianti naujas darbo vietas, turinti rinką visame pasaulyje, kuri nepamiršta ir vietos bendruomenės, rūpinasi jų poreikiais. Meras direktoriui padovanojo Kauno rajono vėliavą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

spjautu i viska

spjautu i viska portretas
kolektyvas,ir pora dienu nedirbtu , juk taip greit nesurinktu nauju zmoniu , aš išeidamas iš paskutinio darbo šikpopieriaus rulonu prigrudau visus glozetus nezinau kur šiko mexanikai...

Laivagalis

Laivagalis portretas
Na reklamos jiems reikėjo,jau nelabai kas matomai gundosi tais dideliais atlyginimais,rotacija didelė,reikalavimai ...kongali reikalaut jei tai yra savita gamyba,ranku darbas,visu baubas direktorius,jis mažai isiklauso ir jokios diskusijos neimanomos,visiems ten....Saulius.... garsiai nėr ko sakyt supras daugelis,bet metas butu susimastyt kad jau ne 90 tieji reik ne tik atlyginimus mokėt ,bet ir tausot žmones,įsiklausyti į juos,o nežiūrėt kaip .... Dėl ko ir kaita žmonių,jie tiesiog neiškenčia psichologinio spaudimo,ir kai kurių vidaus taisyklių.

ABSW

ABSW portretas
Manau norvegai nedirbtu tame marex uz tokius pinigus. Profsajungos juos ten su mokesciais greitai uztemptu.Us 5 metu gales kelti gamykla i Afrika.Brangi salis tampa Lietuva,ir darbuotojai protingeja su kiekvienais metais.Kai Europos sajunga suvienodis minimuma Eur.sajungoje ,Svonderiai vadovai paziures tada..Pastate gamykla tada kai vergyste LT buvo,o dabar arteja ZOPA,nes tuoj us tuos 1500 varganus i rankas nerasite kas dirba tokiu darbu.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių