Geriausiais organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnais tapo kauniečiai

  • Teksto dydis:

Balandžio 11 dieną Policijos departamente paminėtos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos įkūrimo metinės. Taip pat apdovanoti ir labiausiai per praėjusius metus nusipelnę pareigūnai ir padaliniai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybai įteikta pirmosios nepriklausomos Lietuvos kriminalinės policijos bei organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos vadovo Alvydo Sadecko premija.

A. Sadecko premija kiekvienų metų balandžio mėnesį įteikiama geriausiam Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnui arba padaliniui. O šį kartą premija iškeliavo į Kauną – Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybai.

2019 metais Kauno apskr. VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę nuoseklų kriminalinės žvalgybos tyrimą, kartu su Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais bei užsienio policija užkirsto kelią organizuotos nusikalstamos grupuotės veikai. Tyrimo metu nustatyta, kad minėtos grupuotės nariai narkotines medžiagas kontrabandos būdu galimai perveždavo į Rusiją, Suomiją, Norvegiją. Taip pat išaiškinta, kad iš savo nusikalstamos veikos minėti nariai galėjo gauti apie 6 mln. eurų pelno. Šiuo metu atliekamame ikiteisminiame tyrime, dėl dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje, įtarimai pareikšti 15-likai asmenų.

Kauno policijos nuotr.

„Nors tyrimas plačios apimties, o nusikalstamos veikos organizuotos ir kitose valstybėse, tačiau glaudus ir efektyvus bendradarbiavimas su atsakingais policijos pareigūnais leido užkirsti kelią šiai organizuotai grupuotei“, – teigė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos ty-rimo skyriaus prokurorai.

Kovos su organizuotais nusikaltimais tyrimo tarnyba įkurta 1989 metais, balandžio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Meluoja. Lietuvos Respublika, Kaunas, padaręs sunkius nusikaltimus, o organizuotai slepia padarytus nusikaltimus. Vienas jų nusikaltimų ir melas yra seksualiniai, aptemusiu protu nusikaltimai. Kažkodėl tas nusikaltimas visgi teisybė akis bado. kaip gali būti tokie teisėsaugoje kai vos nevisas kūnas tatuiruotėmis išpaišytas, tai vien tik organizavimas nusikaltimų. Taip pat turtas sukrautas nusikaltimų darymais. Meluoja kai buvo kalba, kad kriminalinės žvalgybos skyrius, juokino savo neveksniais posakiais, persekiosime kol darysite nusikaltimus. Tam plika galva pasakysiu tokius žoddžius, nekustyk visuomėnės, savo melu. Lietuvos respublikos Visuomėne, šitie nusikaltėliai būnantis teisėsaugos pareigose, meluoja, tai partizaninio judėjimo nusikaltimai. Prisiskaitė kai aukos suklastotų bylų, prisižiūrėjo, kriminalų, detektyvų ir svaigsta temusiu protu. Įvykiai tai kartojasi, Teisybė aiškėja. LR 1991 metų nusikaltėliai nerūpi, Visuomėnei, rūpi, kas dabar. Všį Ernmar Respublika.

VAU

VAU portretas
JUS CIA RIMTAI...IR NARKO BARONUS JAU VISUS SUGAUDET KAUNE,IR TASKAI VISI JAU ISVALYTI,KAUNAS JAU ISSIVALE..JUOKAUJAT.GAL PRASUKITE SAVAITGALI PRO ZEMYN UPE....

Kliedesiai.vakare baisu iseit i gatve?

Kliedesiai.vakare baisu iseit i gatve? portretas
Visos gaujos klesti,po 20 kartu teisti,vaiksto laisveje,nepasodintas nei vienas korumpas teisejas,ar prokuroras...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių