Garliavoje – dar viena gimnazija

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno rajono savivaldybės taryba svarstė jautrius švietimo įstaigų reorganizavimo klausimus. Priimtas sprendimas sutikti reorganizuoti Garliavos Jonučių vidurinę mokyklą, Mastaičių ir Saulėtekio Antano Mackevičiaus pagrindines mokyklas. Šia pertvarka siekiama užtikrinti geros kokybės švietimą ir lygias mokymosi galimybes, racionaliai naudoti biudžeto lėšas.

Garliavos Jonučių vidurinė mokykla bus padalyta į Jonučių gimnaziją ir progimnaziją. Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė sako, kad Garliavoje atsiradus antrajai gimnazijai, joje galės mokytis visi gimnazinio amžiaus mokiniai, kurie šiuo metu netilptų į greta veikiančią Juozo Lukšos gimnaziją. 

Gimnazija ir progimnazija veiks tame pačiame pastate, todėl bus sudėtinga administruoti ugdymo aplinkai skiriamas lėšas. Todėl nuspręsta skiriamus savivaldybės biudžeto asignavimus leisti tvarkyti vienam juridiniam asmeniui – Garliavos Jonučių progimnazijai.

Mastaičių pagrindinė mokykla jungiama prie Garliavos Adomo Mitkaus vidurinės. Pakeitus šios mokyklos tipą, veiks Kauno r. Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla su Mastaičių ir Pažėrų skyriais.

Mastaičių pagrindinė mokykla veikia Kauno kolegijai priklausiusiose, Lietuvos policijos mokyklai perduotose patalpose. Derinama sutartis dėl patalpų suteikimo panaudos pagrindais trims metams. Keblumų sukelia būtina sutarties sąlyga – galimybė ją nutraukti anksčiau laiko, pranešus apie ketinimus ne vėliau kaip prieš tris mėnesius. Todėl, kalbėta posėdyje, tikslinga Mastaičių pagrindinę reorganizuoti šiais metais ir būti pasirengus perkelti mokinius į Garliavos Adomo Mitkaus mokyklą.

Pagal patvirtintą Kauno rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2013–2015 m. planą, buvo numatyta reorganizuoti Saulėtekio Antano Mackevičiaus pagrindinę mokyklą su Daugėliškių skyriumi, prijungiant ją prie Vilkijos gimnazijos. Šiais mokslo metais mokykloje mokosi 56 mokiniai – 1-10 klasėse. Dėl mažo mokinių skaičiaus visos klasės, išskyrus 1,3, 9 ir 10, yra jungtinės. Daugėliškių skyriuje nuo 2013 m. rugsėjo nesimoko nė vienas mokinys. 

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja I.Marcinkevičienė teigė, kad papildomų lėšų ši biudžeto pertvarka nepareikalaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Loreta M.

Loreta M. portretas
Gerbiamas fotografas patingėjo iki Jonučių gimnazijos atvažiuoti ir ją nufotografuoti.Nuotrauka iš kažkokios kaimo glūdumos:))

nikolajus

nikolajus portretas
Aisku kaip diena, Mastaiciu mokyklos urbeliene jau skirta direktore Mitkuje.Taigi visa draugu sobla urbeliene, su marcinkeviciene ir meru,kuris eile metu savivaldybeje priauges prie kedes valdo kaip kunigaikstis.Kad ir butu konkursas,tik del akiu.Kol marcinkeviciene viespataus Kauno r. Svietime ir meras, tol teisybes nebus.

garliavietis

garliavietis portretas
ar neturėtų būti skelbiami vadovų konkursai reorganizuojant įstaigas? O gal bus sąmoningai siekiama bet kuria kaina išsaugoti dabartinius mokyklų direktorius?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių