Baigėsi „Maisto banko“ akcija „Pasaldink gyvenimą“

Visą vasarą šalies gyventojai buvo kviečiami prisidėti prie "Maisto banko" akcijos "Pasaldink gyvenimą". Kaip? Suvalgyti desertą ir taip skurstančių vaikų vasarą padaryti kur kas saldesne. Kauno smaližiai buvo dosniausi.

"Pasaldink gyvenimą" – tokiu ženklu žymėtais desertais kone pusšimtis šalies restoranų ir kavinių sveikino prasidedančią vasarą ir prie pusryčių, pietų ar vakarienės stalų įsitaisiusius išalkusiuosius. Skambus pavadinimas – ne masalas lankytojams, o "Maisto banko" organizuota akcija, maitinimo įstaigas sujungusi kilniam tikslui – paremti nepasiturinčias šeimas, auginančias mažus vaikus.

"Lietuvoje skursta kas penkta šeima, o vasaros atostogų metu ne visi mažieji gali mėgautis ledais, šviežiais vaisiais ar jogurtu. Dalis jų mirko bulves į aliejų, kuriame buvo silkė, o iš šilto vandens graibo miltų kukulius, – apmaudo neslėpė "Maisto banko" direktorė Deimantė Žebrauskaitė. – Būtent todėl nusprendėme pagalbos kreiptis į restoranus ir jų lankytojus, kuriems visą vasarą buvo siūlomi specialūs desertai."

Iniciatyvoje "Pasaldink gyvenimą" jėgas suvienijo greito ir lėto maisto propaguotojai, vegetarai ir mėsavalgiai, lankytojams siūlę net aštuoniolika pačių įvairiausių desertų – į smaližių lėkštes gulė ir tradicinių skonių saldėsiai, ir patys tikriausi virtuvės šedevrai.

"Lazdynų riešutų pyragaitis su ledais buvo itin populiarus. Manau, ne tik todėl, kad nuo kiekvieno nupirkto deserto 2 eurai buvo skiriami vaikams, bet ir todėl, kad jis išties labai skanus", – šyptelėjo restorano "Dia" virtuvės šefas Edgaras Rutkauskas, akcijos pabaigą vainikavęs kitu ne mažiau įspūdingu desertu. 

Pačioje Kauno širdyje, Maironio gatvėje, įsikūręs restoranas "Dia", anot organizatorių, akcijos krepšelį papildė didžiausia suma – 400 eurų. Smaližiams čia parduota daugiau nei šešiasdešimt akcijos ženklu pažymėtų pyragaičių.

Iš viso per tris mėnesius buvo surinkta beveik 3,6 tūkst. tūkstančiai eurų, už kuriuos ši vasara saldesne ir linksmesne tapo maždaug 4 tūkst. vaikų.

"Manau, tai labai graži iniciatyva, kuri žmonėms dovanojo dvigubą malonumą – skanius desertus ir sielos pilnatvės jausmą", – visiems prisidėjusiems dėkojo ir minties apie akcijos tąsą kitąmet neapleido D.Žebrauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gydytojo draugas

Gydytojo draugas portretas
Maisto banko ankstesnis valdytojas svėrė apie 120 kg, šita irgi daugokai daugiau...nežinau, ar tai susiję su skirstomu nemokamu maistu?O kaip jūs galvojate?

Danutė M. Kaunas

Danutė M. Kaunas  portretas
Labai didelis ačiū Deimantei, nenuilstančiai ir energingai vadovei. Jos dėka ir gerų ir gerą širdį turinčių verslininkų dėka vaikai galėjo pasmaguriauti saldumynais, Juk ne visi vaikai gali tai gauti iš savo tėvų. Dėkojame ir Maisto banko Kauno sk. kolektyvui už gerus darbus ir pagalbą skurstantiems.

bandau isivaizduoti

bandau isivaizduoti  portretas
"buvo surinkta beveik 3,6 tūkst. tūkstančiai eurų, už kuriuos ši vasara saldesne ir linksmesnes tapo maždaug 4 tūkst. vaikų" ? Cia vienam vaikui iseina 0.9eu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių