Tradicinę Joninių šventę Kaune pratęsė Kalniečiai

  • Teksto dydis:

Tradicinė Joninių šventė Kaune penktadienio vakarą tęsėsi Kalniečiuose.

Čia kauniečius ir miesto svečius, Eigulių ir Kalniečių mikrorajonų gyventojus subūrė „Eigulių Aukuras“, Eigulių bendruomenės centras ir Kaunėnų bendruomenė. Visus susirinkusius į šventę pasveikino ir Seimo nariai Arimantas Dumčius bei Orinta Leiputė. 

Joninių šventėje netrūko ir tradicinės muzikos, ir populiarių pop dainų: visą vakarą koncertavo ansambliai „Saulutė“ ir „Guboja“, grupė „Dinamika“, atlikėjai Rūta Morozovaitė, Juozas Janušaitis.

Geras oras pritraukė ir būrį šeimų – suteikė galimybę ir pasidžiaugti švente, koncertu, ir surengti iškylą su vaikais. 

Pirmasis scenoje pasirodė ansamblis „Saulutė“. Šokdami ar linguodami šventės dalyviai lydėjo kiekvieną jaunų atlikėjų kūrinį, abejingų nepaliko ir grupė „Dinamika“. Šokti raginti nė vieno nereikėjo – pasidavę linksmos muzikos skleidžiamai nuotaikai, sukosi rateliai ir poros.

Po „Dinamikos“ pasirodymo šventės vedėjas, Eigulių bendruomenės centro pirmininkas Vilius Kaminskas ir Kaunėnų bendruomenės pirmininkas Antanas Visockis sukvietė visus susirinkusius Jonus ir Janinas. Pasveikinti varduvininkus – būtina tradicija, jie už puikų pasirodymą šokių aikštelėje buvo apdovanoti skrybėlėmis.

Šventės organizatoriai pasirūpino ir kitomis Joninių tradicijomis. Bendruomenės „Eigulių Aukuras“ nariai ir jos pirmininkas Ramūnas Parachomikas pynė vainikus, kuriuos vėliau dovanojo Jonams, Janinoms ir Jonėms. Juos pagerbti ir pradžiuginti panorę rajono gyventojai dovanojo gėlių, bet buvo ir entuziastų, kurie Jonus ar Janinas nustebino solidžiais ąžuolų vainikais.

Šventės pabaigoje užkurtas laužą, surengta diskoteka ir visiems šventės dalyviams padovanotas fejerverkų šou.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė iš Kalniečių

Saulė iš Kalniečių portretas
Labai gera šventė, ačiū Leiputei ir "Aukuro" bendruomenei.

laurynas

laurynas portretas
Daug metu pazystu Orinta, puiki moteris, profesionali politike. Grazus jusu darbai kalba patys už save.

Miestietė

Miestietė portretas
O.Leiputė man labai padėjo, ji neabejinga svetimoms bėdoms, jei tik visi politikai būtų tokie, gyventume ir vargo nematytume
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių