Kauno dviračių lenktynėse – rekordinis 40-ties komandų startas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį į Kauną dviratininkus sukvies aštuntą kartą rengiamos Kauno dviračių lenktynės.  Sportininkai  lenktyniaus 7,8 km ilgio rate, o tris skirtingas distancijas sudarys 23,4, 62,4 ir 109,2 km ilgio trasos.

Prie starto linijos stos daugiau kaip 400 dviratininkų iš visos Lietuvos ir kelios svečių komandos iš Latvijos. 14-ą trasos ratų (109,2 km) bandys įveikti per 100 pajėgiausių Lietuvos ir Latvijos dviratininkų, kurie susibūrė į 14-ą komandų.

Kiek trumpesnėje, 8 ratų (62,8 km) distancijoje varžysis daugiau kaip 25-ios komandos ir pavieniai dalyviai, o trumpiausioje 3 ratų (23,4 km) distancijoje savo jėgas išmėgins dviračių sporto naujokai, kurie sieks iškovoti ir Maxi komandų įskaitos taurę.

Kauniečius ir miesto svečius į starto finišo vietą prie M. K.Čiurlionio tilto organizatoriai kviečia nuo 8:30 val., kuomet jau bus galima atsiimti C distancijos dalyvių numerius ir laiko fiksavimo daviklius. B ir A distancijų dalyvių starto paketų išdavimas numatytas nuo 9:45 val.

Dėl lenktynių sekmadienį 7:00-18:30 val. bus uždarytas  eismas M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr. atkarpa nuo M. K. Čiurlionio tilto iki Veiverių gatvės, bei Prietilčio g. ir Kaunakiemio g. dalyse, išskyrus spec. transportą (greitoji, policija, kt.). Autobusai ir maršrutiniai autobusai važiuos pagal pakeistą grafiką http://www.kaunas.lt/transportas/autobusu-eismas-geguzes-14-diena/

Europos pr. ir Fredos miestelio gyventojams ir įmonėms numatytas specialus grafikas tarp lenktynių startų išvažiuoti į gretimas Vinčų ir Vilties gatves.

„Kauno dviračių lenktynės prieš aštuonerius metus pradėjo ir sėkmingai tęsia tradiciją į Kauną gegužės mėnesį sukviesti visus pajėgiausius šalies dviratininkus. Džiugu, kad šiemet kova turėtų būti kaip niekad atkakli. Bent šešios lietuvių komandos turi pajėgių dviratininkų, kurie gali pretenduoti į pergalę Kaune, o lietuviams rimtą iššūkį mes pajėgiausia latvių „Rietumu Banka-Rīga“ komanda.

Ne ką mažiau įdomesnė kova bus ir vidutinėje distancijoje, kurioje tiek dėl asmeninių, tiek dėl komandinių įskaitų kovos daugiau kaip 25-ių komandų atstovai.

Kaune visuomet į lenktynes atvykdavo ir gausus būrys dviračių sporto naujokų. Dalis jų šiemet jau startuos pajėgesnių distancijų komandose. Trys Kauno trasos ratai bus rimtas iššūkis, bet kiekvienas pasiekęs distancijos finišą neliks neapdovanotas“ – apie artėjančias sekmadienio kovas pasakojo lenktynes organizuojančio klubo „Dviratai“ narys Linas Vainius.

2016 metų sezone pagrindinėse lenktynėse pergalę šventė Martynas Maniušis, antras liko Venantas Lašinis (abu atstovavo „Staki – Baltikvairas“ komandai), bronza tenkinosi Eimantas Gudiškis („Lola“). Šiemet visi trys ir vėl bandys įrodyti savo pranašumą. Planuojamas lyderių finišas ~13:40-13:50 val.

Startas-finišas varžybų centre ant M.K. Čiurlionio tilto Aleksoto pusėje. Įdomiausios vietos fotografams – Europos pr. įkalnė, M.K. Čiurlionio tiltas, starto-finišo zona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių