Intriguojanti fotografijų paroda „Tik niekam nesakyk!”

  • Teksto dydis:

Apie ką norisi nutylėti? Ko reikėtų niekam nesakyti? Kaip jaučiasi žmogus, norintis bet kokia kaina išsaugoti paslaptį apie savo paties ar šeimos nario sveikatą?

Paieškoti atsakymų į šiuos klausimus, pakalbėti apie dažniausiai nutylimus dalykus kviečia fotografė Alina Ovčiarovienė, Kaune surengusi pirmąją savo asmeninę parodą.

Į parodos atidarymą galerijoje „Nyčės ūsai“ ketvirtadienio vakarą susirinko būrys A. Ovčiarovienės talento gerbėjų, nuotraukose įamžintos šeimos, jų artimieji ir draugai.

Lietuvos sergančiųjų genetinėmis nervų-raumenų ligomis asociacija „Sraunija“ ne pirmą kartą ragina diskutuoti sudėtingais klausimais – ką liga reiškia šeimai, auginančiai „kitokius“ vaikus, kokios yra jų slaptos svajonės ir viltys? Ar visuomenė pasirengusi pažinti ir priimti sergančiuosius retomis, mažai žinomomis ligomis, suteikti jiems galimybę kurti visavertį gyvenimą?

Pirmąkart A. Ovčiarovienės nuotraukos galerijoje „Nyčės ūsai“ eksponuotos minint Tarptautinę retų ligų dieną. Tąsyk fotografė pristatė darbus, sukurtus projektui apie fizinę negalią turinčių vaikų integraciją ugdymo įstaigose.

„Šįkart Alina atsiskleidžia kaip fotografė, kaip ypatinga moteris, auginanti du ypatingus vaikus. Ji – kaip niekas  kitas – gerai žino, kaip norisi paslėpti savo ligą, išsilaisvinti, eiti į žmones ir būti priimtam“, – apie žmogišką norą, išsakytą vaizdais, kalba viena iš parodos iniciatorių, asociacijos „Sraunija“ prezidentė Kristina Antanavičienė.

Pasak A. Ovčiarovienės, ši paroda – apie mus visokius, mūsų bendras ir paprastas svajones, apie baimę pasakyti, bet kartu ir norą būti išgirstiems. „Noriu, kad frazę „Tik niekam nesakyk!” galėtume paversti „Gera būti išgirstam“, – kviesdama dalintis savo istorijomis linkėjo fotografė.

Paroda galerijoje „Nyčės ūsai“ (Pilies g. 1, įėjimas iš M. Valančiaus g.) veiks iki rugpjūčio 8 dienos. Galerijos darbo laikas: ketvirtadienį–šeštadienį nuo 11 iki 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių