Daugiau nei 300 Kauno pirmokų mokėsi saugaus elgesio kelyje

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 300 pirmų klasių moksleivių, dalyvavusių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, bendrovės „Hegelmann Transporte“ bei „Cinamon“ kino centro organizuotame konkurse „Aš matomas – aš saugus“, pirmadienį ne tik pramogavo kino centre, bet ir mokėsi saugaus elgesio kelyje.

Dar sausio mėnesį pirmokėliai buvo pakviesti dalyvauti konkurse ir laimėti bilietą visai klasei į renginį. Jiems tereikėjo nusifotografuoti, kaip dėvi arba gamina atšvaitus ir nuotrauką atsiųsti elektroniniu paštu. Burtų keliu paaiškėjo daugiau kaip 10 klasių, laimėjusių bilietus į renginį ir kino filmą „Lego Betmenas“.

Iš viso norą dalyvauti konkurse pareiškė net 34 pirmokų klasės. Prieš ilgai lauktą filmą mokinių laukė džiugi staigmena. Jie ne tik turėjo progą išvysti policijos bičiulį Amsį, tačiau stebėjo ir Patrulių rinktinės kinologo bei jo keturkojo kolegos – belgų aviganio Šako – pasirodymą. Vaikai su šypsena žiūrėjo, kaip keturkojis pareigūnas atlieka komandas, o vėliau aktyviai klausinėjo ne tik apie jo dresūrą, bet ir nelengvą policijos pareigūnų darbą. Septynerių Adui rūpėjo, kaip pavyksta išmokyti šuniuką komandų, Nerija domėjosi, kodėl Šakas nusprendė tapti pareigūnu, kiti smalsavo, kaip sulaikomi nusikaltėliai.

„Džiaugiamės, kad šimtai pirmokų susibūrė į vieną vietą ir ne tik pramogavo, bet ir sužinojo, kaip saugiai elgtis gatvėje, tinkamai dėvėti atšvaitus. Didelio susidomėjimo ir susižavėjimo sulaukė ir keturkojis pareigūnas Šakas, netrukus švęsiantis trejų metų gimtadienį. Pirmokėliai uždavė ne vieną klausimą  apie jo dresūrą kinologui Ramūnui. Smagu, kad pedagogams, mūsų socialiniams partneriams, prisidėjusiems prie renginio organizavimo, rūpi jaunųjų eismo dalyvių švietimas ir saugumas kelyje. Vieni policijos pareigūnai gali daug, tačiau visi kartu galime dar daugiau. Tikrai tikiu, kad ir ateityje pakviesime į panašius renginius“, – džiaugėsi Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas, laikinai atliekantis viršininko funkcijas, Darius Pliavga.

Renginio pabaigoje pirmokėliai įsiamžino su policijos bičiuliu Amsiumi ir pasiėmė dovanėles – šviesą atspindinčias liemenės bei „Eismuolytės užduotėlės“ knygeles. Jose gausu patarimų ir praktinių užduotėlių, susijusių su saugiu elgesiu kelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių