Visai šeimai – pietūs už tris eurus: įvardijo, kodėl neverta užkibti ant akcijų

  • Teksto dydis:

Pietūs už 3 eurus visai šeimai – atrodo neįmanoma. Tačiau vilnietė Brigita įrodys, kad šiais laikais nėra nieko tokio, ko nepakeistų šiek tiek fantazijos ir keli puikūs patarimai, praneša LNK.

Plačiau papasakojo puslapio „Let‘s make it delicious!“ autorė Brigita Cibaitė.

– Kaip supratote, kad nenorite išleisti didelės algos dalies vien maistui ir kad reikia pataupyti?

– Atėjo vasara ir norėjosi papramogauti, keliauti. Pradėjau suprasti, kad jei kiekvieną savaitgalį kažkur išvažiuojame, didelė maisto dalis sugenda, tenka išmesti. Tad ėmiau mąstyti, kad reikia kažką daryti. Taip gimė mintis gaminti dažniau ir maistui išleisti mažiau, tuo pačiu sumažinant išmetamo maisto kiekį.

– Socialiniuose tinkluose išpopuliarėjote žaibiškai. Kaip gimė idėja pagaminti šeimai pietus už 3 eurus?

–  Labai pavojingas dalykas eiti į parduotuvę ir žiūrėti, ką gali pigiai nusipirkti. Pirmiausiai reikia atlikti namų darbus, peržiūrėti didžiųjų prekybos centrų puslapius, pamatyti, ką jie siūlo šią savaitę ar šį mėnesį. Tada reikia susidėlioti sau planą, ką galiu įsigyti šią savaitę, ką galiu šią savaitę pagaminti. Jei aš tiesiog eičiau į parduotuvę ieškoti akcijų, tai aš pirkčiau viską, kam yra akcijos ir grįščiau prie savo ankstesnio gyvenimo, kai reikia išmesti pusę maisto, nes nusipirkau jį dėl nuolaidos.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Kaip suprantu, pagrindinė taisyklė nėra pirkti pigų maistą su akcijomis, o pirkti tikslingus produktus ir žinoti, ką iš jų gaminsi?

– Labai svarbu susiplanuoti, susidaryti receptus, pagal tai pasižiūrėti kainas. Svarbu neprisipirkti to, kas nėra tavo sąraše, ir sunaudoti viską, ką esi nusipirkęs.

– Kaip pasikeitė gyvenimas besivadovaujant tokiomis taisyklėmis?

– Man labai patinka, kad atlaisvėjo šaldytuvas. Nebeliko to jausmo, kad aš daug visko turiu ir ką man su tuo viskuo padaryti. Dingo nerimas, kad reikės išmesti maistą.

– Ar tikrai realu visą savaitę maitintis už tokią kainą ir gauti pilnavertę mitybą? Kaip pasikeitė mėnesio krepšelio kaina?

– Tikrai įmanoma prasimaitinti už tokias kainas. Galbūt tas maistas nebus toks patrauklus tiems, kas vartoja daug mėsos ar žuvies. Tačiau šiuos produktus galima pakeisti pupelėmis, avinžirniais ir iš jų pasigaminti tikrai skanius patiekalus. Reikia tik turėti platesnį požiūrį ir pasižiūrėti į pasaulio virtuves. Įvairios šalys tikrai turi daug paprastų patiekalų, kuriuos galima adaptuoti.


Šiame straipsnyje: maistaspietūsLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Buldogas \\\\\.../////

Buldogas  \\\\\...///// portretas
Vien pažiūrėjus į tą mordą sutąso.

Antanas

Antanas portretas
Jei reiketu kiekviena diena taupyt,tai visa fantazija dingtu.Valgytu pacius pigiausius produktus,o paskui sirgtu.Taip ,kad ncia nesamoniu nesamones rasot.

"Gerovės" \\\\\.../////

"Gerovės"  \\\\\...///// portretas
valstybės kūrėjo žmona Maliečių zūpę gi už dyką dalina.___Vot tai pora,kaip tvora,vienas "valdo" (pagal KGB diedulio dūdelę),o pirmoji ponia ubagus šeria.___Linksmai gyvenam "laisvoj" Lietuvoj.___Ui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių