- Jūratė Žuolytė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Sostinės prekybos centre "Europa" atidaryto "Vapiano" tinklo restorano šeimininkai tiek klientus, tiek darbuotojus ruošiasi išmokyti mėgautis gyvenimu ir maistu italų stiliumi.
Skatina atsipalaiduoti
"Pats restorano pavadinimas, išvertus iš italų kalbos, reiškia raginimą atsipalaiduoti, viską priimti lengvai, nestresuoti dėl dalykų, kurių negali pakeisti. Neslėpsiu, tokią filosofiją perimti gana sunku, nes mes pripratę gyventi kitokiu ritmu, bet bandome. Ir kolektyvą raginame, nes matome, kad jie įsitempę. Sakome, kad jei atsitiks kokia klaida, bet jie to neparodys, neatsitiks jokia nelaimė", – šypsojosi restorano vadovė Vaida Luščikauskaitė.
Kolektyvo atrankai restorano vadovai skyrė ypatingą dėmesį – su kiekvienu iš daugiau nei penkiasdešimties darbuotojų kalbėjosi asmeniškai, aiškino, ko jie tikisi. "Pas mus dirbantys žmonės – viena iš mūsų išskirtinumo dalių. Nors svarbiausia, žinoma, maistas", – sakė V.Luščikauskaitė.
Restorano atidarymo proga į Vilnių atvyko tinklo savininkai Tarvo Jaansoo ir Gert Kerde. "Labai džiaugiamės, kad galime atidaryti pirmą restoraną Lietuvoje, tokioje vietoje kaip ši, lyg Vilniaus Manhatane. Daug kalbėti nereikia – patys pamatysite, kodėl šio restorano koncepcija tokia unikali ir sėkminga visame pasaulyje. Mes tikrai tikime, kad atnešime į Vilnių naują restoranų verslo supratimą", – tikino T.Jaansoo. Šis restoranas – 83-ias pasaulyje 19-oje pasaulio šalių.
Maistas – tik itališkas
Visame pasaulyje restoranų "Vapiano" valgiaraščių pagrindas vienodas – picos, makaronai ir salotos. Kiekvienoje šalyje valgiaraščiai gali būti truputį koreguojami pagal vietos poreikius. "Tačiau mes siūlome italų virtuvę. Užtikriname, kad čia tikrai neatsiras, pavyzdžiui, grilių ar kitų italų virtuvei nebūdingų patiekalų", – žadėjo V.Luščikauskaitė.
Tuo, kad visi patiekalai tikrai labai švieži, klientai galės neabejoti – viskas, netgi patys makaronai ar padažai, gaminami jiems matant. Jei norite, kad virėjas šiek tiek pakoreguotų patiekalą pagal pomėgius, galite to tiesiog jo paprašyti. Gurmanai taip pat gali stebėti, kaip "Vapiano" kepyklėlėje ruošiami itališki desertai: naminis tiramisas, panna cotta, sūrio pyragas ir kiti skanėstai.
Maisto kainos restorane nesikandžioja. Karštų patiekalų kainos prasideda nuo 12,9 lito, sriubos – nuo 6,5 lito. Už išgirtuosius itališkus desertus teks pakloti beveik 10 litų.
Gėrimų meniu šiek tiek pritaikytas lietuviškam skoniui – kad įpratę prie pamėgtų gėrimų lietuviai neapsisuktų jų čia neradę. Tačiau didžioji dalis vynų – iš įvairių Italijos regionų.
Viskas modernu
Visuose "Vapiano" restoranuose interjeras vienodas – daug šviesos, erdvės, žaliuojantys šimtamečiai alyvmedžiai ir šviežių prieskonių vazonėliai ant stalų. Šį dizainą sukūrė vienas garsiausių Milano dizainerių Matteo Thun.
"Norime, kad visi jaustųsi jaukiai kaip namie. Ateitų ir norėtų pasilikti", – šypsojosi V.Luščikauskaitė.
Restoranas "Vapiano" bandys vilniečius pritaikyti prie naujo atsiskaitymo būdo. Atėjęs į restoraną kiekvienas svečias gaus magnetinę kortelę, kurioje saugomi visi užsakymai. Išeidamas svečias pateiks kortelę kasininkei ir sumokės už savo patiekalus bei gėrimus. Picą užsisakiusiam klientui pranešimų gaviklis praneš, kada atsiimti paruoštą patiekalą.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)1
Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...
-
Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)1
Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?9
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...