Restoranas „Vapiano“: itališkai lengvai

Sostinės prekybos centre "Europa" atidaryto "Vapiano" tinklo restorano šeimininkai tiek klientus, tiek darbuotojus ruošiasi išmokyti mėgautis gyvenimu ir maistu italų stiliumi.

Skatina atsipalaiduoti

"Pats restorano pavadinimas, išvertus iš italų kalbos, reiškia raginimą atsipalaiduoti, viską priimti lengvai, nestresuoti dėl dalykų, kurių negali pakeisti. Neslėpsiu, tokią filosofiją perimti gana sunku, nes mes pripratę gyventi kitokiu ritmu, bet bandome. Ir kolektyvą raginame, nes matome, kad jie įsitempę. Sakome, kad jei atsitiks kokia klaida, bet jie to neparodys, neatsitiks jokia nelaimė", – šypsojosi restorano vadovė Vaida Luščikauskaitė.

Kolektyvo atrankai restorano vadovai skyrė ypatingą dėmesį – su kiekvienu iš daugiau nei penkiasdešimties darbuotojų kalbėjosi asmeniškai, aiškino, ko jie tikisi. "Pas mus dirbantys žmonės – viena iš mūsų išskirtinumo dalių. Nors svarbiausia, žinoma, maistas", – sakė V.Luščikauskaitė.

Restorano atidarymo proga į Vilnių atvyko tinklo savininkai Tarvo Jaansoo ir Gert Kerde. "Labai džiaugiamės, kad galime atidaryti pirmą restoraną Lietuvoje, tokioje vietoje kaip ši, lyg Vilniaus Manhatane. Daug kalbėti nereikia – patys pamatysite, kodėl šio restorano koncepcija tokia unikali ir sėkminga visame pasaulyje. Mes tikrai tikime, kad atnešime į Vilnių naują restoranų verslo supratimą", – tikino T.Jaansoo. Šis restoranas – 83-ias pasaulyje 19-oje pasaulio šalių.

Maistas – tik itališkas

Visame pasaulyje restoranų "Vapiano" valgiaraščių pagrindas vienodas – picos, makaronai ir salotos. Kiekvienoje šalyje valgiaraščiai gali būti truputį koreguojami pagal vietos poreikius. "Tačiau mes siūlome italų virtuvę. Užtikriname, kad čia tikrai neatsiras, pavyzdžiui, grilių ar kitų italų virtuvei nebūdingų patiekalų", – žadėjo V.Luščikauskaitė.

Tuo, kad visi patiekalai tikrai labai švieži, klientai galės neabejoti – viskas, netgi patys makaronai ar padažai, gaminami jiems matant. Jei norite, kad virėjas šiek tiek pakoreguotų patiekalą pagal pomėgius, galite to tiesiog jo paprašyti. Gurmanai taip pat gali stebėti, kaip "Vapiano" kepyklėlėje ruošiami itališki desertai: naminis tiramisas, panna cotta, sūrio pyragas ir kiti skanėstai.

Maisto kainos restorane nesikandžioja. Karštų patiekalų kainos prasideda nuo 12,9 lito, sriubos – nuo 6,5 lito. Už išgirtuosius itališkus desertus teks pakloti beveik 10 litų.

Gėrimų meniu šiek tiek pritaikytas lietuviškam skoniui – kad įpratę prie pamėgtų gėrimų lietuviai neapsisuktų jų čia neradę. Tačiau didžioji dalis vynų – iš įvairių Italijos regionų.

Viskas modernu

Visuose "Vapiano" restoranuose interjeras vienodas – daug šviesos, erdvės, žaliuojantys šimtamečiai alyvmedžiai ir šviežių prieskonių vazonėliai ant stalų. Šį dizainą sukūrė vienas garsiausių Milano dizainerių Matteo Thun.

"Norime, kad visi jaustųsi jaukiai kaip namie. Ateitų ir norėtų pasilikti", – šypsojosi V.Luščikauskaitė.

Restoranas "Vapiano" bandys vilniečius pritaikyti prie naujo atsiskaitymo būdo. Atėjęs į restoraną kiekvienas svečias gaus magnetinę kortelę, kurioje saugomi visi užsakymai. Išeidamas svečias pateiks kortelę kasininkei ir sumokės už savo patiekalus bei gėrimus. Picą užsisakiusiam klientui pranešimų gaviklis praneš, kada atsiimti paruoštą patiekalą.


Šiame straipsnyje: VapianoVilniaus kavinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių