Picos su mėlynėmis receptas

  • Teksto dydis:

Portalo kaunodiena.lt skaitytojams kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti gardžių

Reikės:

400g tarkuoto sūrio;

Mėlynojo pelėsinio sūrio (nedidelio gabalėlio);

Stiklinės mėlynių;

7-8 saulėje džiovintų pomidorų;

Šviežio čiobrelio;

Pesto padažas:

1 skiltelės česnako;

100g šviežio bazilikas;

Druska, pipirai;

1 šaukšto raudono vyno acto;

50g tarkuoto sūrio;

100 ml aliejaus;

Picos padas:

500g miltų;

2 šaukštų cukraus;

2 šaukštų aliejaus;

320 ml šilto vandens;

21g mielių;

Šaukštelio druskos;

Gaminimas:

Pradedame nuo picos pado gaminimo.

1. Šiltame vandenyje sumaišome gerai mieles, kol neliks mielių gabaliukų.

2. Miltus sumaišome su cukrumi, druska, aliejumi ir pilame ant jų mielių vandenį. Viską ranka maišome.

3. Masė bus lipni ir kai viskas bus gerai išmaišyta, tešlos dubenėliu dedame į iki 50 laipsnių įkaitintą orkaitę (tam, kad pakiltų).

Dabar vėl galite pradėti gaminti padažą.

1. Į maišytuvą sudedame visus produktus. Viską gerai išplakame.

2. Atidarome ir ragaujame, turi jaustis rūgštelė (spalva turi būti žalia).

Kai viskas jau pagaminta, galite gaminti ir pačią picą.

1. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. Kepimo skardą ištepame aliejumi. Ranka suformuojame norimą picos pado formą.

2. Dedame į orkaitę pakepti apie 7min.

3. Kai picos padas jau apkeptas, pilame ant jo padažą. Beriame tarkuotą sūrį ir pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus.

4. Pelėsinį sūrį supjaustome kubeliais ir dedame ant picos, apibarstome čiobreliais.

5. Dedame picą į orkaitę. Kepame apie 15min.

6. Kai pica jau ant stalo, ant jos beriame mėlynes.

Skanaus!


Šiame straipsnyje: receptasmėlynėspicareceptai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooooo

Jooooo portretas
Sita klecka vadinti pica ??? Gal uzteks juokinti zmones su savo "originaliais" nevykusiais receptais?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių