Apuoką išgelbėjo nuo varnų

Klaipėdos centre moteris nuo varnų apsaugojo sužeistą apuoką. Tai jau antras šios klaipėdietės išgelbėtas sparnuotis.

Praėjusį ketvirtadienį kaip įprasta į darbą išsiruošusi Jolanta Šiaučiūnaitė iš namų Danės gatvėje išėjo apie pusę aštuntos. Moteris atkreipė dėmesį į būrio varnų keliamą triukšmą.

„Supratau, kad varnos vejasi kažkokį paukštį. Jis atsitrenkė į mūsų namo langą ir nukrito ant žemės. Daugybė krankiančių sparnuočių puolė prie jo. Nežinojau, koks tai paukštelis, bet supratau, kad jį būtina gelbėti. Buvau bemananti, kad jis nebegyvas, bet kai priėjau, paukštukas pabandė nuo manęs sprukti. Tiesa, turėjo nedaug jėgų“, – pasakojo klaipėdietė.

Moteris pažino apuoką, o šis nuplasnojo ant pirmojo aukšto palangės. Supratusi, kad apsiginti nuo plėšrių varnų naktinis paukštis nesugebės, J.Šiaučiūnaitė jį paėmė ir parsinešė namo. Neatrodė, kad paukštis būtų susilaužęs sparną, buvo panašu, kad jis yra nusilpęs, išsigandęs ir kontuzytas smūgio į langą. Kad išgąsdintas miško skrajūnas nesiblaškytų, moteris apuoką pakišo po dubeniu.

Paskambinusi pagalbos numeriu, klaipėdietė sužinojo uostamiesčio aplinkosaugininkų telefoną. Juo atsiliepęs žmogus pradžioje apibarė moterį už tai, kad į savo namus parsinešė laukinį padarą, bet vėliau nurodė kreiptis į gyvūnų globėjus.

Gyvūnų globėjų asociacijos atstovė Gintarė Liutkuvienė pasakojo, kad apuoką apžiūrėjo veterinaras ir nustatė, jog paukštis po paros galės būti išleistas į laisvę.

„Labai džiaugiamės, kad moteris išgelbėjo mažąjį apuoką. Manome, kad jis išsirito pernai, tad yra jaunas. Penktadienį prie miško išleidome jį į laisvę. Įjungęs savo vidinį navigatorių jis tikrai ras namus“, – pasakojo G.Liutkuvienė.

Apuokas ne pirmas J.Šiaučiūnaitės išgelbėtas paukštis. Prieš kelerius metus moteris pasirūpino, kad nežūtų sparną nusilaužęs gandras. Dabar jis gyvena Pakruojo dvare, tiesa, sparną tada jam teko amputuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ina

Ina portretas
Daugiau tokiu geru, rupestingu ir neabejingu zmoniu kaip Jolanta.O toj aplinkosaugoj sudziai dirba,jau seniai aisku,nesulauksi is ju supratimo...

JOO

JOO portretas
Ne visi turintys proto yra gailestingi. Varnų daug , o apuokų mažai - todėl neteisinga natūrali gamtos atranka. Reiškia stipresnis visada nugali silpnesnį.

nu taigi

nu taigi portretas
Visi gyvūnai negailestingi. Nei vienas gyvūnas nesipuls padėti kitam. Kiekvienas rūpinasi savo išgyvenimu-toks gamtos dėsnis. Varnoms apuokas būtų tapęs maistu. Kai esi alkanas, pirma užduotis būna pasimaitinti, o ne pagailėti savo aukos. Natūrali atranka.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių