Varžovai padeda lietuviams


2003-09-11
Varžovai padeda lietuviams

Europos jaunimo (iki 21 metų) futbolo čempionato V atrankos grupės, kurioje rungtyniauja Lietuva, rungtynėse antradienį Škotijos futbolininkai svečiuose netikėtai nugalėjo vokiečius 1:0 (0:0) ir tapo lyderiais.

Škotijos rinktinė turnyro lentelėje aplenkė vokiečius pagal tarpusavio rungtynių rezultatus. Lietuviai smuktelėjo į trečiąją vietą, o islandai yra pralaimėję visas rungtynes. Grupėje liko sužaisti dvejas rungtynes: Vokietija - Islandija ir Škotija - Lietuva.

Po vokiečių nesėkmės Lietuvos futbolininkai turi teorinių galimybių netgi užimti pirmąją vietą, bet tam būtina spalio mėnesį svečiuose nugalėti škotus ir tikėtis, kad vokiečiai nenugalės islandų. Vis dėlto, net ir užėmusi antrąją vietą, Lietuvos rinktinė turėtų vilčių patekti į atkrintamąsias aštuntfinalio rungtynes, kuriose žais dešimties grupių nugalėtojai ir šešios geriausios antrosios rinktinės.

Pergalės Škotijoje atveju lietuviai turėtų 12 įskaitinių taškų ir tikrai lenktų ne vieną kitą antrąją ekipą, nes šioje klasifikacijoje bus skaičiuojami rezultatai tik rungtynėse su 1, 3 ir 4 vietas grupėse užėmusiomis komandomis, atmetant mačuose su penktąją vietą užėmusiais autsaideriais pelnytus taškus.

5-osios grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Škotija 3 1 1 7:4 10 
2.Vokietija 3 1 1 10:5 10 
3.Lietuva 3 0 2 8:7 9 
4.Islandija 0 0 5 2:11 0 

ELTA, KD inf.