A.Sabonis ragina išsaugoti talentus


2008-05-10
Gediminas REKLAITIS
A.Sabonis ragina išsaugoti talentus

„Žalgirio“ komandos dublerių norai žaisti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – labai rimti. Kauno ekipos prezidentas Arvydas Sabonis ragina išsaugoti talentingą komandą.

Kreipėsi į krepšinio vadovus

„Galima teigti, kad tokios perspektyvios ir talentingos komandos Lietuvos krepšinyje jau seniai nebuvo. Žaisdami ir treniruodamiesi kartu, šie žaidėjai įrodė, kad NKL marškinėlius jau išaugo ir kitą sezoną turėtų rungtyniauti aukštesniame lygyje“, – savo kreipimesi rašė A.Sabonis.

Šį laišką legendinis Lietuvos krepšininkas išsiuntė keliais adresais: Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentui Vladui Garastui, LKL prezidentui Šarūnui Kliokiui ir Kauno merui Andriui Kupčinskui.

A.Sabonio kalboje minima komanda – Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybes šiemet laimėjusi Kauno „Žalgirio“-A.Sabonio mokyklos“ komanda, kurios pagrindą sudaro 1989–1992 m. gimę krepšininkai.

Tiesa, jaunieji saboniukai po atkaklios kovos pralaimėjo pereinamųjų rungtynių seriją LKL autsaiderei Marijampolės „Arvi-Sūduvai“, tačiau „Žalgirio“ vadovai jau pradėjo žygius, kad ši talentinga komanda kitą sezoną kartu žaistų stipriausioje šalies lygoje.

Žada atitikti reikalavimus

Savo kreipimesi A.Sabonis tvirtino, kad vieta LKL būtų geriausias akstinas išlaikyti talentingos komandos branduolį.

„Garantuoju, kad ši komanda atitiks ir įvykdys visus LKL keliamus reikalavimus. Manau, žaidimas LKL komandoje būtų žingsnis, leisiantis šios kartos krepšininkams dar greičiau pasiekti aukštesnį lygį. Nesinorėtų, kad šie talentingi žaidėjai išsibarstytų po atskiras komandas, būtų „pavogti“ užsienio agentų ir klubų, kai yra šansas leisti jiems tobulėti vienoje komandoje ir po kelerių metų tapti aukščiausio lygio profesionalais, padėsiančiais Lietuvos rinktinei“, – teigė legendinis Lietuvos krepšininkas.

Jis užtikrino, kad suburta komanda LKL pirmenybėse būtų rimta priešininkė visoms komandoms, nes ją taip pat papildytų po kitus klubus išsibarstę „Žalgiriui“ priklausantys žaidėjai. Naujoji komanda namų rungtynes žaistų rekonstruotoje 1200 žiūrovų talpinančioje A.Sabonio mokyklos salėje.

Siekius vertina skirtingai

„Jau sakiau ir galiu pakartoti, kad „Žalgirio“ siekį vertinu teigiamai. Tai reikėjo padaryti dar prieš penkerius metus, nes per tą laiką vėl praradome būrį žaidėjų. Todėl geriau vėliau nei niekada, – „Žalgirį“ palaikė LKF prezidentas V.Garastas. – Tačiau federacija gali pareikšti tik savo nuomonę, o sprendimą priims LKL vadovai ir valdyba.“

Jaunųjų saboniukų likimas bus sprendžiamas šią vasarą LKL valdybos, kurią sudaro visų klubų atstovai, posėdyje.

„Šiaulių“ klubo direktorius Adomas Klimavičius vakar teigė dar neapsisprendęs, kaip balsuos valdyboje. „Turime išgirsti aiškią motyvaciją, sužinoti, ar tas klubas turi ilgalaikę strategiją. Ar mums tikrai neužtenka klubų ir reikia dublerių?“ – abejojo būtinybe išsaugoti talentingą kartą A.Klimavičius.

„Šiaulių“ vadovas pabrėžė, kad nekiltų jokių klausimų, jei „Žalgiris“-A.Sabonio mokykla“ vietą LKL būtų išsikovojęs pagal sportinį principą. „Dabar lieka komercinis kelias“, – savo nuomonę išreiškė šiaulietis.

Tas komercinis kelias – LKL starto mokestis, kurio dydį nustatytų klubų valdyba, jeigu vis dėlto nutartų priimti naują komandą.