Tigrinis pitonas Pukis alaus negeria


2005-02-05
Darius SĖLENIS
Tigrinis pitonas Pukis alaus negeria

“Ooo, jis gyvas!” - neseniai duris Kaune pravėrusio alaus restorano “BravoR.A.S”. lankytojai, pamatę čia pat, stikliniame terariume, šliaužiojantį beveik trijų metrų ilgio ir 25 kilogramų svorio Indijos tigrinį pitoną, apstulbsta.

“Taip, jis juda, nes ji gyvas, - šyptelėjo restorano savininkas Raimondas Čalkonas. - Vyrai ir vaikai pitono nebijo. Išsigando tik kelios moterys. Joms pasiūlėme valgyti kitoje mūsų restorano salėje”.

R.Čalkonas neslėpė, kad iš pradžių galvojo, jog restorane apsigyvens iguana ar krokodilas, tačiau pasirinko smauglį: “Jam reikia šiek tiek mažiau priežiūros. Tačiau neatmetame galimybės, kad kada nors turėsime ir kitų gyvių”.

1,4 metro pločio ir 2,3 metro ilgio terariume gyvenantis tigrinis pitonas labai ramus. Turbūt todėl jis pavadintas švelniai - Pukiu.

“Tai jo šeimininko duotas vardas”, - nusijuokė Raimondas. Ketverių metų amžiaus Pukis kartais “išvedamas pasivaikščioti”. Restorano klientai mielai liečia pitoną, kartu fotografuojasi. Tik retkarčiais pašiurpsta moterys ir prie neseniai odą nunėrusio Pukio nedrįsta net liestis.

“BravoR.A.S.” lankytojai vyrai su žmonomis kartais papokštauja: “Būsite blogos - atiduosime smaugliui!”. Taip juokaujama ir su klientais, kad jiems nekiltų mintis nesumokėti sąskaitos.

“Tačiau klientų negąsdiname ir vieno smauglio į restoraną neišleidžiame, - tikino R.Čalkonas. - Ar kas nors prašė smauglio pietums? Kartais pajuokauja. Tačiau toks patiekalas kainuotų apie 3000 litų. Be to, su Pukiu mes neketiname skirtis”.

Paklaustas, ar alaus restorane gyvenantis tigrinis pitonas jau ragavo alaus, savininkas nusijuokė: “Ne, Pukis alaus nemėgsta. Tiesa, šio gėrimo mes jam nesiūlėme ir nesirengiame siūlyti”.

O neseniai restorano įnamis prarijo gaidį.