Rekordas kovos su alkiu dieną


2004-10-18
Jurgita ŠAKIENĖ
Rekordas kovos su alkiu dieną

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus jaunimo savanorių dėka vaikų globos namų auklėtiniai pirmąkart pamatė jūrą

Praėjusį šeštadienį per Tarptautinę maitinimo ir kovos su alkiu dieną keliasdešimt be tėvų globos likusių vaikų pirmą kartą pamatė jūrą, delfinus. Vienai mergytei tas savaitgalis bus dar įsimintinesnis nei kitiems - ji pajūryje sutiko savo gimimo dieną. Tokią progą vaikams suteikė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (LRK) jaunimo savanoriai.

Prieš išvažiuodami iš miesto “Atžalyno”, “Namų židinio” ir Kauno socialinių vaikų globos namų auklėtiniai pusvalandį praleido su dainininke Ašera ir dviem grupės “16 HZ” nariais. Muzikantai vaikų laukė stovėjimo aikštelėje prie Kauno pilies.

Išdalijus autografus ir pažaidus “Jurgelį meistrelį” autobusas, pilnas vaikų žibančiom akutėm ir iš nerimo virpančiom širdelėm, pajudėjo pajūrio link. Kelionės tikslas - pabėgioti Neringos kopose, aplankyti delfinariumą, pasigrožėti Gintaro muziejuje ir pasiekti rekordą.

Palangoje iš vaikų ant vatmano lapų guašu nupieštų piešinių buvo sudėliotas vienas 39 kvadratinių metrų paveikslas. Pasak organizatorių, jis - didžiausias Lietuvoje. LRK jaunimo savanoris Linas Zienius teigė, jog belieka sulaukti Lietuvos rekordų knygos sudarytojų atsakymo.

Akcijos organizatorių siekis supažindinti socialiai remtinus vaikus su Lietuvos krašto gamta bei kultūra, taip pat atkreipti visuomenės dėmesį į socialiai remtinų žmonių situaciją, skurdo ir alkio problemą nėra vienadienis.

Alkio diena - tai tarptautinė akcija, LRK jaunimo savanorių vykdoma jau trečius metus. Kasmet spalio 16 dieną įvairiuose Lietuvos miestuose LRK savanoriai, dovanodami duoną, gautą iš rėmėjų, organizuodami akcijas restoranuose, kavinėse, mokyklose, siekia surinkti lėšų, už kurias perkami vitaminai socialiai remtinų šeimų vaikams.

Akcijos rėmėja Vilma Martinkaitienė teigė, jog prašančiųjų pagalbos - labai daug. “Nebūčiau finansavusi šios kelionės, jei nebūčiau pažinojusi jos organizatorių”, - prisipažino politikė. L.Zienius dirbo jos rinkimų į Seimą štabe.