Paskelbti geriausi ir mylimiausi miesto menininkai


2007-02-17
Žilvinė PETRAUSKAITĖ
Paskelbti geriausi ir mylimiausi miesto menininkai

Vakar Kauno paveikslų galerijoje įvykusiame parodos “Geriausias metų kūrinys” uždaryme paskelbti geriausi ir mylimiausi miesto menininkai.

Aštuntą kartą surengtai parodai po vieną 2006 m. sukurtą kūrinį galėjo pateikti visi profesionalūs Kauno menininkai. Jokios atrankos į šią parodą tradiciškai nebūna.

Dėl geriausio metų menininko titulo besivaržančių dailininkų kūrinius vertino komisija, kurioje - Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus ir Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus atstovai. O parodos lankytojai tradiciškai rinko populiariausią autorių.

Pastarieji šiemet buvo itin aktyvūs - muziejininkų pastatytoje balsadėžėje netilpo žiūrovų lapeliai su nuomonėmis.

Anot Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus direktoriaus pavaduotojos Eglės Komkaitės-Baltušnikienės, šiemet balsavo rekordinis parodos “Geriausias metų kūrinys” lankytojų skaičius - 1500, o jų lapeliai su nuomonėmis net netilpo į muziejininkų pastatytą balsadėžę.

Daugiausiai žiūrovų liaupsių sulaukė ir publikos numylėtine vakar paskelbta tekstilininkė Inga Likšaitė, parodoje eksponuojanti kūrinį “Laukite tęsinio”.

Profesionalių meno vertintojų - parodos žiuri - nuomone, geriausių metų menininkų vardų labiausiai 2006 m. nusipelnė Eimutis Markūnas ir jo projektas “Identifikacija”, Kęstutis Lanauskas ir jo skulptūra “Rasa kėlė...” bei Evaldas Mikalauskis, pernai sukūręs grafikos triptiką “Šilta šilta”.