Muzikos lobynas atsiveria


2008-01-28
Muzikos lobynas atsiveria

Viena didžiausių muzikos transliavimo svetainių „Last.fm“ paskelbė suteiksianti žmonėms galimybę nemokamai klausytis bet kokių pasirinktų kūrinių, o muzikos įrašų kompanijoms nepriklausantiems atlikėjams mokėsianti honorarus.

„Last.fm“

kas mėnesį pritraukia daugiau nei 20 mln. unikalių vartotojų iš 240 pasaulio šalių. Teigiama, kad svetainės variklis – muzikos parinkčių sistema, pagal nurodytus kūrinius surandanti panašią muziką grojančius atlikėjus. Galimybė atsirinkti savo skonio muziką ir rasti bendraminčių vilioja daug virtualiosios bendruomenės narių ir privilios dar daugiau dėl milžiniško muzikinio archyvo.

Svetainė sudarė sutartis su keturiomis didžiausiomis muzikos įrašų kompanijomis ir 150 tūkst. nepriklausomų leidėjų bei atlikėjų. Atlikėjams, kurių negloboja didžiosios įrašų studijos, „Last.fm“ mokės autorinius honorarus už kiekvieną kūrinio perklausymą.

Vieną kūrinį „Last.fm“ bus galima klausytis iki trijų kartų, tiesa, be galimybės parsisiųsti muziką į savo kompiuterį. „Last.fm“ skatins klausytojus mėgstamus kūrinius pirkti iš „Amazon.com“, „iTunes“ arba kitų elektroninių muzikos parduotuvių. Svetainė mano išsilaikysianti iš tokio pardavimo ir reklamos.

Kol kas norimų kūrinių nemokamai galima klausytis JAV, Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje, o per ateinančius mėnesius paslaugą planuojama plėsti visame pasaulyje.

„BBC News“, „e Dienos“ inf.