Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir Liudo Skieriaus kontroliuojama „Vičiūnų grupė“ pranešė, kad jos įmonės stabdo šaldyto jūrų gėrybių rinkinio gamybą, kalmaruose nustačius didesnį nei galima kadmio kiekį.
Jei galvojate, kad jūros gėrybių patiekalais galima mėgautis tik prabangiuose restoranuose, o juos paruošti geba tik įgudę virtuvės šefai – klystate. Vieni lengviausiai paruošiamų moliuskų yra midijos. Gardaus kvapo ir ryškaus skonio patiekalas iš šviežių midijų įprastus pietus ar vakarienę kaipmat paverčia įsimintinu potyriu. O svarbiausia – midijų patiekalus visai paprasta pasigaminti ir namuose.
Omega-3 riebalų rūgščių nauda mūsų organizmui neabejojama. Europos kardiologų draugija šias polinesočiąsias riebalų rūgštis, kurių organizmas pats negamina, išskiria kaip ypač svarbias mūsų sveikatai, visų pirmą – širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai. Vis dėlto mažai kas žino, kiek ir kokių produktų turėtume suvalgyti, kad mūsų kūnas kasdien gautų pakankamai omega-3, atsakytų retas.
Smėlinės krevetės – vertingas Šiaurės jūros aplinkinių šalių žvejų laimikis. Prie Lietuvos krantų jų taip pat sugaunama, nors verslinė žvejyba neplėtojama.