Penkios žvaigždutės – ne už blizgučius

  • Teksto dydis:

Nepriklausoma saugumo įvertinimo programa („New Car Assessment Programme“ – NCAP) išbandė naujausią 2022-ųjų „Mercedes-Benz” T-klasę ir už visų kategorijų testus skyrė penkias žvaigždutes.

Ištirtas automobilio saugumas suaugusiesiems ir vaikams, taip pat aktyvios saugos sistemos ir pažeidžiamų eismo dalyvių, tokių kaip pėstieji ar dviratininkai, saugumas.

„Mercedes-Benz” T-klasės automobilis buvo įvertintas aukščiausiais NCAP balais.

„Mercedes-Benz“ T-klasės atstovas pasirodė kaip išskirtinai saugus keleiviams (93 proc. galimų vertinimo taškų) ir vairuotojui (91 proc.) automobilis. Jis puikiai pritaikytas šeimos kelionėms, nes ypač gerai įvertintas atsižvelgiant į mažiausiųjų saugumą. Jau standartinė T-klasės automobilio versija turi saugos diržų sistemą „iSize”, kuri padeda įtvirtinti net iki trijų vaikiškų krėslų. Stumdomos šoninės durys turi užraktą nuo netyčinio atidarymo, o modeliai su elektriniais langų stiklų pakėlėjais gali užrakinti ir galinius langus. Tiek vaikai ant galinių sėdynių, tiek jų tėveliai priekyje apsaugoti standartiškai montuojamų septynių saugos oro pagalvių.

„Mercedes-Benz“ T-klasės atstovas ypač gerai įvertintas atsižvelgiant mažiausiųjų keleivių saugumą.

„Mercedes-Benz” T-klasė išsiskiria ir iki šiol šios klasės modeliuose nematyta aktyvių saugos sistemų gausa. Specialūs elektroniniai asistentai padeda neriedėti atgal stovint nuokalnėje, saugo nuo skersinio vėjo gūsių, neleidžia vairuotojui prarasti dėmesio ir netyčia išklysti iš važiuojamosios dalies, laikytis pastovaus greičio. Taip pat padeda užtikrintai stabdyti, įspėja apie akloje zonoje pasislėpusį automobilį ir, padedant kamerai, statyti atbuline eiga. Papildomoje įrangoje numatyti LED žibintai, priekabos vilkimo asistentas ir kitos saugumą, patogumą užtikrinančios funkcijos.

Nemėgstantiems didmiesčių parkavimosi sunkumų ir manevravimo atbuline eiga, „Mercedes-Benz“ siūlo aktyvų parkavimosi asistentą. Ši funkcija ne tik padės įvertinti galimą automobilio statymo vietą, bet ir padės į ją tiek įvažiuoti, tiek išvažiuoti. Automobilis perims vairo, stabdžio, pavarų ir akceleratoriaus valdymą statant į išilgai ar skersai kelio esančią parkavimo vietą.

Naujausiu vertinimo laikotarpiu po penkias NCAP žvaigždutes taip pat pelnė mažieji visureigiai „Alfa Romeo Tonale“ ir „Kia Sportage“, elektromobilis „Cupra Born“ ir mažasis vienatūris „Mercedes-Benz Citan Tourer“.

Šiemet anksčiau aukščiausiais balais buvo įvertinti „Lexus NX“, „Mercedes-Benz C-Class“, „Volvo C40 Recharge“, „VW Multivan“, „Kia EV6“, „VW Taigo“, „DS 4“, „VW Polo“, „Renault Megane E-Tech“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Merso ten tik emblema, visa kita -Renault. Vokieciai nebesugeba patys sukurti kažką naujo, prancūzai juos jau senokai lenkia.

Expertas

Expertas portretas
Būkim biedni, bet teisingi. Tai ne Mersas, o francūzų Reno.

Nebejoukinkit

Nebejoukinkit portretas
Uz bapkes-prodaznos skuros ir lada niva padarys pasauliniu visureigiu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių