VMI: finansinių sunkumų patyrę individualią veiklą vykdantys asmenys gali kreiptis dėl pagalbos

  • Teksto dydis:

Gyventojai, vykdantys individualią veiklą, kuri nebuvo įtraukta į apribotų veiklų EVRK sąrašą, tačiau patyrę finansinių sunkumų dėl pandemijos, jau gali kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) dėl mokestinės pagalbos priemonių taikymo.

Prašymus pateikti galima per „Mano VMI“ sistemą.

„Šiuo metu 2021 metų nukentėjusių nuo pandemijos sąraše yra 98 tūkst. individualią veiklą vykdančių gyventojų, kurie įtraukti į sąrašą be papildomo prašymo. Šiems smulkiesiems verslininkams netrukus išsiųsime asmeninius laiškus per „Mano VMI“ apie jiems galiojančią mokestinę pagalbą“, – pranešime sako VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova, pridurdama, jog jokios veiklos nevykdantiems gyventojams pagalbos priemonės yra taikomos automatiškai ir prašymo teikti nereikia.

VMI nurodo, kad smulkiesiems verslininkams, įtrauktiems į naują sąrašą, bei jokios veiklos nevykdantiems gyventojams nuo sausio 1 dienos iki balandžio 30 dienos ir du mėnesius po to nebus skaičiuojami delspinigiai ar pradėti išieškojimo veiksmai dėl mokestinės nepriemokos, susidariusios nuo sausio 1 dienos iki balandžio 30 dienos. Norintieji sudaryti mokestinės paskolos sutartį be palūkanų tai gali padaryti iki balandžio 30 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių