Vartotojų budrumo dėka išaiškinti neteisėtos prekybos atvejai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai operatyviai reaguoja į gyventojų nusiskundimus dėl pastebėtų maisto tvarkymo pažeidimų. Vartotojų budrumo dėka Palangos ir Kaišiadorių valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų inspektoriai sustabdė prekybą galimai nesaugiais maisto produktais.

Palangos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai gavę vartotojo skundą, kad vaikų žaidimų aikštelėje (Naglio al.) pardavinėjami kukurūzų traškučiai „Chrustik“ su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, nedelsiant atliko patikrinimą.

Patikrinimo metu traškučiais prekiavo dvi merginos, neturėdamos šiai veiklai reikalingų leidimų. Didesnės dalies kukurūzų traškučių „Chrustik“ tinkamumo vartoti terminai buvo pasibaigę 2012 metais, tačiau ant kartoninių pakuočių buvo užklijuoti lipdukai, slepiantys gamintojo ženklinimo etiketėse nurodytus terminus. Ant kitų pakelių buvo užklijuotos dvigubos ženklinimo etiketės, uždengiančios nuorodas, kad kukurūzų galiojimo terminas pasibaigęs 2013 m. gegužės mėnesį.

Palangos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nelegalioms prekeivėms uždraudė pardavinėti nekokybiškus traškučius, nurodė sunaikinti šiuos produktus (41 pakuotę). Informacija apie nelegalią prekybą perduota Palangos policijos pareigūnams.

Kaišiadorių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, tikrindami vartotojo pranešime nurodytus faktus, Šnipelių kaime (Kruonio sen., Kaišiadorių raj.) patikrino prekybą maisto produktais iš autotransporto priemonės.

Pardavėja pateikė Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, kuriame buvo nurodyta, kad leidžiama prekiauti iš autotransporto priemonės negreitai gendančiais fasuotais maisto produktais. Tačiau tikrinimo metu buvo realizuojami ir greitai gendantys maisto produktai (37,4 kg), kurie pagal gamintojų nurodymą turėjo būti laikomi šaltai, bet šaldymo įrangos nebuvo. Pardavėja neturėjo sveikatos patikrinimo pažymėjimo, nebuvo išklausiusi bendrų higienos kursų. Autotransporto priemonėje nebuvo jokių priemonių rankų ir paviršių higienai palaikyti.

Kaišiadorių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, uždrausta realizuoti netinkamomis sąlygomis laikomus greitai gendančius maisto produktus. Informacija apie šį atvejį perduota leidimą prekiauti išdavusiai valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pelėda

Pelėda portretas
traškučiai, rankų plovikliai- juokas ima. Tai suradooooo

Maxima ir Norfa

Maxima ir Norfa portretas
ar ten taip nebuna ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių