Valstybinių miškų urėdija pradėjo prekybą Kalėdų eglutėmis

  • Teksto dydis:

VĮ Valstybinių miškų urėdija pradėjo prekybą Kalėdų medeliais. Įmonės regioninių padalinių medelynuose ir girininkijose galima įsigyti medelių iš miško, plantacijų, eglučių ir kėnių vazonuose, visų rūšių medelių šakų. Detalią informaciją apie medelių kainas ir jų pardavimo vietas rasite Valstybinių miškų urėdijos tinklapyje arba oficialioje feisbuko paskyroje.

„Jaučiame, kad jau prasidėjo gražiausių metų švenčių laukimas – gyventojai jau domisi eglutėmis, važiuoja į medelynus, renkasi, klausia patarimų. Todėl džiaugiamės, kad ir mes – miškininkai – galime prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo, jaukių šeimos tradicijų renkantis gražiausią Kalėdinę eglutę. Mūsų Kalėdiniai medeliai Valstybinių miškų urėdijos medelynų plantacijose auginami tam, kad gyventojai namus papuoštų atsakingai užaugintomis eglutėmis“, – sakė Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė.

Susidomėjimas Kalėdų medeliais įprastai prasideda lapkričio antroje pusėje. Į įmonės medelynus bei girininkijas kreipiasi ir gyventojai, ir įvairios organizacijos, vaikų darželiai bei mokyklos. Didžiausio gyventojų antplūdžio sulaukiama gruodžio viduryje, prieš pat didžiąsias metų šventes.

Kainos nepakito

Šiemet Kalėdų medelių kainos beveik tokios pat, kokios buvo prieš metus. Paprastoji eglutė iš miško kainuoja nuo 2–36 eurų, užauginta plantacijoje – 5–20 eurų, o vazonuose – 8–40 eurų. Kaip ir kasmet, brangesnės yra plantacijose užaugintos pušys (juodoji ar kalninė) (8–80 eurų), baltoji, dygioji ir sidabrinė eglės (8–112 eurų) bei kėniai (8–80 eurų). Kainos priklauso nuo augalo dydžio: parduodami 0,5–4 metrų aukščio kalėdiniai medeliai. Visų rūšių medelių šakos kainuoja po 1 eurą.

Perkant didelį kiekį kalėdinių medelių taikoma nuolaida: vienu metu įsigyjant 51–100 vienetų – 5 proc. nuolaida, o daugiau kaip 100 vienetų – 10 proc.

Medelynuose ir girininkijose medelių kainos vienodos. 

Atsiskaitymas dėl saugumo – tik banko kortelėmis

Dėl visų saugumo atsiskaitant už eglutes Valstybinių miškų urėdija priims mokėjimus tik negrynaisiais pinigais, t. y. atsiskaityti už prekes bus galima banko kortele ar virtualiąja kortele išmaniajame telefone.

Taip pat prašoma privalomai dėvėti kaukę, laikytis 2 metrų atstumo, įėjus dezinfekuoti rankas, prekybos vietoje nesibūriuoti daugiau nei 5 asmenims.

Miškininkų patarimai

Įsigijus kalėdinį medelį, neskubėkite jo statyti namų viduje ir išsyk puošti. Svarbu augalui duoti laiko priprasti prie temperatūros skirtumo, tad būtų gerai jį palaikyti garaže ar kitoje, kiek vėsesnėje namų erdvėje kelias dienas, kol augalas apsipras. Kalėdinio medelio nestatykite šalia radiatorių ar židinio. Jei kambaryje grindys šildomos – medelį pakelkite nuo žemės.

Medelius vazonuose svarbu reguliariai laistyti – ne mažiau kaip kartą per savaitę. Padeda ir vandens purškimas ant medžio šakų, tiesa, tai sunkiau padaryti, kai medelis papuoštas. Įsigijus kirstinį medelį rekomenduojama jį laikyti stove su vandens talpa, kurioje visuomet būtų bent šiek tiek vandens. Medelių vazonuose nepatartina tręšti – tai bus galima daryti juos pasodinus lauke jau pavasarį.

Valstybinių miškų urėdijos darbuotojai linki šiltų, jaukių ir mišku kvepiančių Kalėdų!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių